Naakt van Isabelle Beernaert gaat in première in Kursaal Oostende

De voorstelling “Naakt”, een creatie van Isabelle Beernaert gaat zoals gepland in première op zaterdag 24 oktober 2020 in Kursaal Oostende. Weliswaar mits naleving van de vele strikte maatregelen opgenomen in het Covid Infrastructure Risk Model.

VZW Kursaal kreeg goedkeuring door ministers en virologen. VZW Kursaal diende in september een dossier in volgens het CIRM om goedkeuring te krijgen voor een capaciteit van 886 plaatsen ipv de toen standaard toegekende 200 plaatsen indoor.

“Dit uitgebreid dossier, dat verregaande veiligheidsmaatregelen omvat, werd begin deze maand goedgekeurd door de ministers en virologen.”, zegt Bart Tommelein, Burgemeester Stad Oostende en Voorzitter VZW Kursaal.

Veiligheid blijft primeren

De veiligheid en gezondheid van de bezoekers, artiesten en medewerkers primeren nog altijd boven alles en blijft dus topprioriteit voor VZW Kursaal. Het dossier dat werd goedgekeurd door de overheid en waarin moet gewerkt worden, zal heel strikt nageleefd worden. VZW Kursaal gaat zelfs nog een stapje verder dan wat wordt opgelegd omdat ze er van overtuigd zijn dat de toeschouwer enkel kan genieten van een voorstelling als die zich ook veilig voelt.

Een aangepast zaalplan en gespreide aankomst zijn enkele van de vele maatregelen Het zaalplan werd ingedeeld in aparte bubbels, zodat elk gezelschap afgescheiden zit van elkaar. Dit zowel voor, achter als opzij. Iedereen zal nieuwe tickets per mail ontvangen ter vervanging van de oude tickets. Het aanvangsuur van de voorstelling werd een half uurtje verlaat naar 20u30 en de zaal werd opgesplitst in zones. Elke zone zal op het ticket gelinkt zijn aan een bepaald aankomstuur. Zo is er een mooi spreiding bij het binnenkomen van het publiek. Elke ticket koper zal nieuwe tickets toegestuurd krijgen per mail met een daarbij horende, duidelijke mail die alle informatie omvat met de te volgen maatregelen gaande van de nieuwe zitplaatsen tot tips voor het verloop van het parkeren in de stad.

Een prachtig verjaardagscadeau voor Isabelle Beernaert

Het weekend waarin de voorstelling doorgaat is ook meteen het weekend waarin Isabelle Beernaert haar verjaardag mag vieren. “Deze voorstelling in première kunnen laten gaan is gewoon een prachtig verjaardagscadeau”, zegt Isabelle Beernaert.

Team VZW Kursaal staat paraat om na 8 maand de deuren te openen

Het volledige team staat paraat om zaterdag de deuren te openen voor een eerste voorstelling, na bijna 8 maand oorverdovende stilte in de theaterzaal.

“We zijn al een hele tijd voorbereid met de nodige draaiboeken, aanpassingen in het gebouw, hygiënische maatregelen en op te volgen protocollen om de deuren terug te openen. Heel blij dat we de ticket kopers voor deze voorstelling niet moeten teleurstellen en we de productie de gelegenheid kunnen geven om hun première te laten plaatsvinden. Al is het onder andere omstandigheden met, terecht, hele strikte maatregelen, we zien er enorm naar uit om terug publiek te verwelkomen. Ons team staat paraat om iedereen te laten genieten van een ontspannende avond.”, zegt, Gwendoline Nys, Adjunct Directeur VZW Kursaal.

www.kursaaloostende.be/naakt