Musical-Vrienden presenteert Jekyll & Hyde

Wat kan je beter doen met Halloween dan de gruwelijk spannende musical Jekyll & Hyde bekijken? Wel dat kan! Op donderdag 31 oktober, vrijdag 1 november en zaterdag 2 november voert Musical-Vrienden deze Jekyll & Hyde op in Theater de Mythe in Goes. Reinier Wondergem speelt de dubbelrol van Dokter Jekyll en Mister Hyde en de regie is in handen van regisseur Stijn De Wolf.

Het Verhaal

In de lente van 1888 start de briljante wetenschapper Dr. Henry Jekyll in Londen met een zeer gevaarlijk en experimenteel onderzoek. Hij is er van overtuigd geraakt dat hij door het toedienen van een door hemzelf ontwikkelde scheikundige stof, het kwade en het goede in de mens kan scheiden. Zijn controversiële plannen zorgen voor flinke opschudding en grote weerstand binnen de raad van bestuur van St. Jude’s Hospital. Jekyll besluit dan om dit experiment bij zichzelf uit te voeren met alle gevolgen van dien…

Een tijdloos dilemma​ in een historisch kader

​De voorstelling en spelers worden ondergedompeld in het Victoriaanse Londen maar het dilemma van het hoofdpersonage blijft volgens regisseur Stijn De Wolf tijdloos: “Het is alleszins een interessante vraag: zit er in elk goed mens niet iets kwaadaardigs? Het is in het verleden van de mensheid al meermaals gebleken dat een goed bedoelde handeling een negatieve impact kan hebben, maar waar ligt dan de grens tussen een goed idee dat slecht afloopt of simpelweg een slecht idee? Ik ga niet zeggen dat deze musical alle vragen beantwoord maar het zal mensen wel raken en tot nadenken stemmen. Daar ben ik wel zeker van!”

De musical Jekyll & Hyde, van componist  Frank Wildhorn, wordt gebracht door meer dan 40 acteurs ondersteund door een live-orkest van 20 muzikanten onder leiding van Ludo Heesters. De choreografie en musicalstaging wordt verzorgd door Emmely Tunders.

Haal nu je tickets!

De musical is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar en tickets zijn verkrijgbaar via www.zeelandtheaters.nl. De toegangsprijs is inclusief pauzedrankje.