Mie Mossel

Take Twee producties brengt komende weken in het keldertheater van het Fakkeltheater de volkskomedie Mie Mossel. Daarmee doen ze wat ze het beste kunnen: Antwerps theater brengen in zijn essentie.

Humor op het randje

Mie Mossel brengt ons naar een Antwerpse buitenwijk, eind jaren 80. Mie Mossel, een dame die vis verkoopt, woont samen met Staf, Patje en Medard in een vervallen huis waar het behang van de muren valt en de kaders scheef aan de muur hangen. Staf is altijd op stap met invalide Patje en Medard houdt er een zwarte kas en wat avontuurtjes met straathoertje Loulou op na. Als op een dag Rosalie Verdonck, controleur van het OCMW, het krot komt binnengewandeld zitten de bewoners dik in de penarie.

Piet Van Linden tekende voor de regie, dat is best een goede keuze, want zo ligt er over dit stuk eens geen Ben & Jerry-sausje. Iets wat voor welkome afwisseling zorgt in het repertoire van Take Twee. Ben Bervoets maakte traditiegetrouw wel weer het decor zoals we dat van hem gewoon zijn: afgewerkt en met oog voor detail.

Er zullen voor- en tegenstanders van dit genre zijn, want soms is de humor op het randje

De acteurs spelen goed en passen wel in de platte volkskomedie die Mie Mossel is. Er zullen voor- en tegenstanders van dit genre zijn, want soms is de humor op het randje. Een billenkletser is het niet, maar Take Twee zet wel weer een degelijke voorstelling neer voor wie fan is van het genre. Take Twee mag de kelder zeker nooit verlaten, want voor een klein publiek, in een intieme setting, werken ze nog steeds het best.

Mie Mossel is nog tot en met 16 maart te zien in de kelder van het Fakkeltheater. Tickets en meer informatie vind je op fakkeltheater.be.

Door Lien Van Doorslaer

Foto’s: Lien Van Doorslaer