Mémoire Perdue in laatste rechte lijn naar première Juffrouw Julie

Mémoire Perdue, het jonge productiehuis van bezielers Aron Wade en Nick Delafontaine kondigde al eerder dit jaar zijn verhuis aan naar het Fakkeltheater. Ze zullen er komend seizoen twee producties brengen: “De Voornaam” in de Zwarte Zaal en nu in september, “Juffrouw Julie” in de Kleine Fakkel. “Juffrouw Julie” is opnieuw een stuk dat een opvallend actuele insteek krijgt. Dit stuk is meteen ook het regiedebuut van Hans Ligtvoet die speciaal voor Mémoire Perdue een eigen versie schreef.

De cast bestaat uit Anouk Lambrechts die haar eerste eerste stappen zet bij Mémoire Perdue. Emelien Raats – die zeer onlangs nog te zien was in The Great Gatsby – begint aan haar derde productie bij Mémoire Perdue. Nick Delafontaine, wisselt voor de eerste keer sinds “Skylight”, de regiestoel en gaat mee spelen op de bühne, na alle seizoenen bij het Echt Antwaarps Teater wisselt hij komedie in voor een repertoirestuk. De repetities zijn volop bezig voor het stuk dat op 6 september in première gaat en tot en met 14 september te zien zal zijn in de Kleine Fakkel.

Regiedebuut Hans Ligtvoet

Niemand minder dan Hans Ligtvoet is de ervaren kapitein die deze jonge gedreven ploeg mag coachen. Het is voor Hans meteen zijn debuut als regisseur in het theater. Ook de tekst, die gebaseerd is op het originele werk van August Strinberg, is van zijn hand. Ligtvoet maakte de interessante keuze om het stuk, nu anno 2019 te laten afspelen.

Afspraak met de pers op de cultuurmarkt of tijdens een repetitie
Interesse om te polsen hoe de repetities lopen, een aankondigend artikel te maken of een making off van Juffrouw Julie mee te maken? De pers is alvast hartelijk welkom op de stand van Mémoire Perdue op zondag 25 augustus tijdens de Cultuurmarkt van Antwerpen. Daarnaast bent u zeker ook welkom voor een reportage of interview tijdens onze repetitieperiode in het Noordteater. Neem dan even contact op met perscontact Katren Adriaens voor een afspraak.

JUFFROUW JULIE (of de dood van een Maltezer)

De landelijke verkiezingsdag loopt ten einde. De uitslagen zijn bekend. Het is overduidelijk dat één partij met een ruime meerderheid gewonnen heeft. Terwijl de leider van die partij in een tv-studio deelneemt aan het einddebat, verzamelen zijn partijleden in een feestzaal om de overwinning te vieren.
In een ruimte afzijdig van het feestgedruis wachten Jean, een assistent en Kristin, een campagne-medewerkster, op hun baas die na het einddebat naar de feestzaal zal komen. Onverwacht aanwezig op het feest is Julie, de dochter van de partijleider, die volgens Jean: “teveel drinkt; te luid praat en te wild danst”. Op zoek naar haar vader belandt Julie bij Jean en Kristin. Ze ligt duidelijk overhoop met zichzelf en begint te flirten met Jean. Wanneer Kristin wordt weggeroepen, komt van ‘t een ‘t ander en gebeuren er dingen die niet meer terug te draaien zijn met oncontroleerbare gevolgen.
Een precaire situatie, gezien de massaal aanwezige pers.

PRAKTISCHE INFO

Auteur & Regie: Hans Ligtvoet, vrij naar “Freule Julie” van August Strindberg
Cast: Emelien Raats, Anouk Lambrechts, Nick Delafontaine
Speeldata: 5 (Try Out) – 6 (Premiere) – 7 – 12 – 13 – 14 september om 20u30 & 8 – 15 september om 15u.
Speel locatie: Kleine Fakkel, Fakkeltheater, Hoogstraat 12, 2000 Antwerpen
Repetitie locatie: Noordteater, Sint Nicolaasplaats 6, 2000 Antwerpen
Tickets & info: www.memoireperdue.be / www.fakkeltheater.be of via 070/246.036