Meer dan 80.000 bezoekers voor animatiefilm 100% Wolf

De nieuwste animatiefilm van Studio 100, 100% Wolf, werd begin oktober uitgebracht in Nederland en heeft inmiddels meer dan 80.000 bezoekers ontvangen. In de film zijn onder meer Richard Groenendijk, Rosanne Waalewijn en Pamela Teves te horen. De film 100% Wolf is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Australische schrijfster Jayne Lyons en is in meerdere landen uitgebracht.

Internationaal succes

Sinds juni is er een nieuwe held in de Studio 100 familie: Freddy, een onweerstaanbare roze poedel die ervan droomt om een echte weerwolf te worden! 100% Wolf is een uniek verhaal over vriendschap, mysterie en humor. Inmiddels kent 100% Wolf internationaal succes. In het Verenigd Koninkrijk heeft de film een box office bereikt van 1 miljoen pond sterling en stond de film op de vijfde plek van meest bezochte films. In Frankrijk realiseerde de film een bezoekersaantal van 36.000 op de dag van de filmrelease. 100% Wolf is daarmee de sterkste nieuwe filmrelease van het moment in Frankrijk.

Verhaal

Freddy en zijn familie bewaren al eeuwenlang een groot geheim. Overdag zijn ze gewone mensen, maar ‘s nachts transformeren ze in weerwolven. Normaal zou Freddy op zijn veertiende verjaardag ook transformeren in een weerwolf, maar dat loopt fout. In plaats daarvan verandert hij in… een roze poedel. Dit betekent het begin van hilarische avonturen, want Freddy heeft ondanks alles maar één missie: bewijzen dat hij voor 100% een wolf is.  Tijdens zijn zoektocht beseft Freddy dat hij, ondanks zijn roze, ontplofte kapsel, misschien niet 100% wolf is… maar wel 100% held.

Informatie

Studio 100 & Splendid Film brachten de animatiefilm “100% Wolf” begin oktober 2020 uit in Nederland. De film is nu wederom te zien in de heropende bioscopen. In België staat de film momenteel on hold. Zodra de bioscopen terug openen zal “100% Wolf” ook daar opnieuw te zien zijn.