Janine Bischops en Linda De Ridder in eigentijdse two-womenshow

Straffe actrices Janine Bischops en Linda De Ridder schitteren vanaf dit najaar in hun eigen personality show Bischops & De Ridder. Janine & Linda brengen met Bischops & De Ridder een krachtige voorstelling: 99 % onvervalst grappig, herkenbaar gênant en 1 % rauwe waarheid die het publiek tussen de lachtranen door ook even doet slikken. De regie is in handen van komediespecialist Dirk Lavrysen. Vanaf september gaan deze dames samen op pad door heel Vlaanderen. De pers kreeg een voorsmaakje op 5 september in Theater Elckerlyc.

MATCH MADE IN HEAVEN

Janine Bischops was vorig seizoen nog te zien in Het Laatste Woord, samen met Linda De Ridder gaat ze nu nog een stapje verder in Bischops & De Ridder. Regisseur Dirk Lavrysen spreekt alvast graag van “een match made in heaven”, “Dit is niet louter een sketchesshow, een komische conference, grappige dialoog, monoloog of stand-up act, het is een mix van dat alles. Dat maakt deze voorstelling uniek en vooral vernieuwend. Janine en Linda laten zien dat melancholie en humor wel héél dicht bij elkaar kunnen liggen. Ik kijk er al naar uit om met deze twee komische natuurkrachten samen aan de slag te gaan. Het wordt heel bijzonder”.

BISCHOPS & DE RIDDER

Bischops & De Ridder put voor haar voorstelling uit het rijke repertoire van de Brugse comédienne Jacqueline Compernolle. Jacqueline is ondertussen bijna 90 en treedt niet meer op. Ze laat ons wel een schat aan teksten en sketches na. Deze teksten vormden de basis voor deze voorstelling. Dirk Van Vooren heeft het materiaal vakkundig bewerkt en aangepast voor een breed, Vlaams publiek.

PRAKTISCHE INFO

Op tour in Vlaanderen vanaf 9 september 2018. Binnenkort nog meer data in 2019.
Info & tickets www.theatertainment.be of 070/691.002* max 0,30 €/min

Met: Janine Bischops en Linda De Ridder
Regie: Dirk Lavrysen
Teksten: Jacqueline Compernolle
Bewerking: Dirk Van Vooren
Producent: Theatertainment

Foto: Patrick Defort