High School 2.0

Met de oprechte en realistische verhalen van jongeren tussen de 15 en 25 jaar heeft Merlijn Theaterprodukties een mooie voorstelling neer weten te zetten. De angsten en twijfels van de jongvolwassenen zijn goed uitgewerkt en worden met volle overtuiging gespeeld.

Merlijn Theaterprodukties maakt indruk met een originele musical: High School 2.0

Merlijn Theaterprodukties, onder leiding van Marieke Drent-Elkerbout, brengt ieder jaar een of meerdere grote amateurmusicals op de planken. De producties zijn ontstaan vanuit de ervaringen van de spelers, die samengevoegd worden tot een speelbare voorstelling. Dat is duidelijk te merken in High School 2.0. De focus ligt op het vertellen wat de jongeren (15-25 jaar) zelf meemaken, denken, ervaren en voelen. Hoe groot de druk is op het presteren en goede keuzes maken, op slagen, populair zijn of gewoon aardig gevonden worden. Deze ervaringen zorgen voor een mooie, duidelijke en zeer interessante voorstelling die je niet vaak ziet.

High School 2.0 gaat over het gehele eindexamenjaar van een 5 havo klas, met de leerlingen als individu (en ervaringen met thuis, social media en angsten) en als groep (de druk op elkaar, samen tegen de docenten). Van het samen op kamp gaan tot het verlossende telefoontje met de uitslag van het eindexamen, en alles ertussenin.

De zang is verbazingwekkend sterk, met name de koorzang. Er is een mooie samenklank en geen valse noot te horen. De solo stukjes van o.a. Naomi Boxelaar, Jeske Heijne Den Bak, Jolien Jansen en Brechtje Heermans maken een mooie indruk. De liedjes zijn swingend en bevatten ook een moraal. De muziek is nieuw, swingend en interessant. De choreografie is voor amateurdansers goed, niet te moeilijk, wel vermakelijk om naar te kijken, met maar enkele te late pasjes. Er is hard gewerkt aan het acteren en de humor is, ondanks de soms zware verhalen, enorm ‘on point’. De zaal ligt regelmatig in een deuk, met name door het fantastische acteerwerk van Debby van Ravenzwaaij.

Naast de jongeren spelen drie volwassenen de rol van docent. Je ziet de passie voor het lesgeven, hun angsten en twijfels en waarvoor zij dit af en toe ondankbare werk doen. Marieke Drent–Elkerbout, Jet Meijer en Arjen Heijne Den Bak spelen de rol met verve. Er wordt gebruik gemaakt van beeldprojectie, op een creatieve en leuke manier. Goed gemaakte chatberichten, Instagram profielen en een héél interessant, enorm grappig filmpje over seksuele voorlichting.

Alle ingrediënten voor een succesvolle amateurvoorstelling zijn aanwezig; High School 2.0 van Merlijn Theaterprodukties is een mooie, kwalitatief hoge voorstelling. Voor de komende producties is informatie te vinden op de website www.merlijntheaterprodukties.nl.

Door Annemarijn Clement