Gunter Reniers in Thuis én in De Roxy

Thuiskijkers maakten net voor de zomerstop kennis met Patje Berghmans, een collega van agenten Dieter en Tim. Patje is een nieuwe televisierol voor acteur Gunter Reniers.

Reniers: “Dat klopt, na grote rollen in ‘Wittekerke’, ‘Familie’, ‘De Kotmadam’ en ‘Hallo België’ speelde ik vooral gastrollen op televisie én richtte ik een eigen theatergezelschap op in Sint-Truiden. Dat gezelschap, Roxy Theaterproducties, heeft ook een eigen theaterzaal. In die zaal ben ik verantwoordelijk voor zowat alles: regisseren, acteren, de boekhouding, de keuze van de stukken en de acteurs, het maken van de decors,… ik doe het allemaal met evenveel plezier en gelukkig krijg ik heel wat hulp.”

Theater De Roxy groeide de laatste 10 jaar uit tot een begrip in Limburg en ver daarbuiten. Je kan er altijd terecht voor top-komedies met BV’s en lokale talenten.
Gunter : “Inderdaad, het is een schot in de roos en ik koester ons theater dan ook. Televisie kwam plots op een zijspoor terecht. Maar nu is er dus Patje in ‘Thuis’. Hoewel Patje geen hoofdpersonage is, beleef ik enorm veel plezier op de set. De meeste acteurs kende ik van in ons theater. Ook de technische kant van acteren voor televisie boeit mij: camera’s, licht, geluid,… . Elke dag op de set is een feest voor mij. Ik vind het een eer om deel te mogen uitmaken van één van de bekendste Vlaamse merken. Iedereen kent ‘Thuis’ en de makers slagen erin om dagelijks meer dan 1 miljoen mensen te bereiken, met niet altijd voor de hand liggende maatschappelijke thema’s. Ik volg de serie al van in de beginjaren. In 1995 begon ik te studeren aan de toneelschool in Brussel en Leah Thys was mijn hoofddocente.

Ze vertelde toen dat ze een doktersvrouw zou spelen in een nieuwe serie. Natuurlijk waren we nieuwsgierig en keken we met de ganse klas. Later gingen we soms zelfs mee naar de opnames van Leah in de studio’s in Leuven om te kijken hoe het eraan toeging op een tv-set. Nog later kwam ik er vaker omdat ook de binnenopnames van ‘Wittekerke’ daar werden opgenomen. Nu kom ik dus eigenlijk een beetje terug ‘thuis’! Als acteur vind ik het belangrijk om te zorgen voor de nodige dosis ontspanning en plezier voor de kijkers. De mensen hebben daar nood aan. En dan nog het liefst voor zoveel mogelijk mensen, zowel in het theater als op televisie. Ik ben dus zeer blij met deze nieuwe televisierol die hopelijk nog lang zal blijven duren!”

Het nieuwe Roxy-programma met o.a. Katrien De Becker, Andrea Croonenberghs, Gunter Reniers, Maxime De Winne, Daan Hugaert, Leen Dendievel, Yves Caspar, Peter Bulckaen, Danni Heylen e.v.a. vindt u op www.deroxy.be. U kan via de site ook zelf uw tickets boeken. Daar wacht u beter niet te lang mee, want na het eerste verkoopweekend staat de Roxy-ticket-teller al op bijna 8000 tickets!