Gedurfde première jubileumvoorstelling Ene gast, twee bazen

Heel wat schoon volk op de rode loper n.a.v. de première van ENE GAST, TWEE BAZEN. Er viel dan ook wat te vieren: dé jubileumvoorstelling voor de tiende verjaardag van De Komedie Compagnie. En het mocht duidelijk iets meer zijn.

Producent Theatertainment maakte een gewaagde keuze met ENE GAST, TWEE BAZEN, dat voor het eerst op de planken staat in Vlaanderen, met een bijzonder grote cast voor een komedie én ook nog eens een live-band op het podium. Regisseur Stany Crets zag Sven De Ridder, Koen Van Impe, Jasmine Jaspers, Ludo Hellinx, Ludo Hoogmartens, Shana Pieters, Laurenz Hoorelbeke, Anouck Luyten, Kevin Bellemans, Sven Tummeleer, Walter Baele en een live-band helemaal los gaan. Tot grote tevredenheid! Reden genoeg om nog een keertje te komen kijken, want het tempo is razend snel en vooral, de voorstelling staat garant voor een zorgeloos avondje plezier van de bovenste plank.

ENE GAST, TWEE BAZEN 

Eigenlijk is deze komedie gebaseerd op Carlo Goldoni’s theaterklassieker uit de achttiende eeuw, Knecht van twee meesters. Een typisch stijlvoorbeeld van de Commedia dell’Arte. Theaterrecensenten waren wereldwijd laaiend enthousiast over deze eigentijdse versie. One man, two guvnors kreeg talloze nominaties en prestigieuze theaterprijzen en is nu eindelijk in Antwerpen te zien in een Vlaamse bewerking.

Onze versie speelt zich af in de vroege jaren ’60 op Linkeroever in Antwerpen waarbij een jonge gast werkt voor twee totaal verschillende bazen die dit niet weten van elkaar. Wat volgt is een heerlijke komedie waarin allerlei bizarre personages opduiken tot grote verwarring van het sympathieke hoofdpersonage. Het publiek krijgt een hilarische, feestelijke voorstelling voorgeschoteld, vol humor, prachtige decors en vrolijke muziek.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Tot en met 8 december, voorstellingen om 20u15 of om 15u15
Productie van Theatertainment voor De Komedie Compagnie

Auteur: Richard Bean
Regie: Stany Crets
Met: Sven De Ridder, Koen Van Impe, Jasmine Jaspers, Ludo Hellinx, Ludo Hoogmartens, Shana Pieters, Laurenz Hoorelbeke, Anouck Luyten, Kevin Bellemans, Sven Tummeleer, Walter Baele en een live-band

Locatie: Theater Elckerlyc – Frankrijklei 85 – Antwerpen
www.elckerlyc.be

Foto: Wendy de Noier