Freek Bartels en Jonathan Demoor in Diana & Zonen

Freek Bartels (Harry) en Jonathan Demoor (William) gaan de zonen van Diana spelen in de nieuwe Nederlandse musical Diana & Zonen. Eerder werd al bekend gemaakt dat Marlijn Weerdenburg, Brigitte Heitzer en Gerrie van der Klei deel uit zullen maken van de cast.

Diana & Zonen is een productie van MediaLane en Stichting Theateralliantie. De musical schakelt heen en weer tussen het stormachtige liefdesverhaal van de jonge Lady Di en Prins Charles en de wereldwijd op de voet gevolgde relatie tussen Prins Harry en Meghan Markle.

Diana & Zonen de musical

De ontwikkeling van Diana & Zonen is in volle voorbereiding. Het script is geschreven door Dick van den Heuvel (die eerder onder meer Was Getekend, Annie M.G. Schmidt en Ramses maakte). Het verhaal van de musical ontwikkelde Van den Heuvel samen met Joop van den Ende, Maurice Wijnen en Paul Eenens.

Speciaal voor deze musical componeren Jeroen Sleyfer en Sophie Veldhuizen nieuwe, oorspronkelijke muziek. André Breedland (Ciske de Rat, Petticoat) schrijft de liedteksten. Frank van Laecke (onder meer de spektakelmusical ‘40-’45, die in België alle records verbreekt) neemt de regie op zich.

Diana & Zonen is vanaf september te zien in DeLaMar Theater in Amsterdam en reist daarna langs de Nederlandse theaters. Meer informatie: www.dianaenzonen.nl.