Extra voorstelling Sweeney Todd

“De laatste rechte lijn naar de première”, daar stuurt regisseur Roel Lauwens op af samen met zijn topcast. Bij de AED-studio’s in Lint kreeg de verzamelde pers alvast een muzikaal voorsmaakje van Sweeney Todd – De Bloedbarbier van Fleet Street. Meteen ook het moment om nader kennis te maken met cast en ensemble. Producent Glenn Desmedt mocht alvast met trots aankondigen dat de verkoop van tickets voor de voorstellingen in het Fakkeltheater loopt als een trein. Er mag alweer een extra voorstelling aangekondigd worden, nl. op zaterdag 18 mei om 15 uur. “Meteen een bevestiging dat er zeker mogelijkheden zijn om op tour te gaan door Vlaanderen volgend seizoen, het publiek heeft zin in deze repertoire musical van Sondheim.”

Sweeney Todd, een van de beste musicals van Sondheim, is gebaseerd op een toneelstuk uit 1973 door Christopher Bond over de legendarische Sweeney Todd, een bloeddorstig personage dat al sinds de 19e eeuw opduikt in Britse verhalen en nog steeds bijzonder populair is bij film- en theatermakers.  Producent Glenn Desmedt beaamt: “Onze eersteling is Sweeney Todd, het meesterwerk van Stephen Sondheim, nog niet zo heel lang geleden verfilmd door Tim Burton met Johnny Depp in de titelrol. Onze Sweeney heet Hans Peter Janssens. Onze Lovett An Lauwereins. En dat is nog maar het topje van de ijsberg! Een musical om voor te moorden dus…”

Barbier Benjamin Barker keert na 20 jaar dwangarbeid in de koloniën terug naar Londen. Hij is uit op wraak op de corrupte rechter die hem ten onrechte veroordeelde om vervolgens zijn vrouw in te pikken. Een halfgekke bedelares denkt Barker te herkennen, maar hij stoot haar ruw van zich af.Hij ontmoet Mrs. Lovett, die de slechtste pasteiën van Londen maakt en wanhopig probeert de touwtjes aan elkaar te knopen. Barker zet op de verdieping boven haar pie shop opnieuw zijn kapperszaak op, onder de naam Sweeney Todd. Van daaruit plant hij zijn wraak…

Informatie

HansPeter Janssens – Sweeney Todd
An Lauwereins – Mrs. Lovett
Deborah De Ridder – Bedelares
Wim Van den Driessche – Rechter Turpin
Steven Roox – Anthony Hope
Steve De Schepper – Bode Bamford
Glenn Desmedt – Adolfo Pirelli
Charlotte Campion – Johanna
Bart Aerts – Tobias Ragg
Elke Buyle, Floris Devooght, Ildiko Van Dyck, Rudi Giron, Anne-Lies Keymeulen, Sanne Vleugels, Jervin Weckx

Muziek: Stephen Sondheim
Vertaling: Koen Van Dijk
Decor en kostuums: Marnik Baert
Regie: Roel Lauwens
Live band o.l.v. Pol Vanfleteren

Locatie: Rode Zaal Fakkeltheater Antwerpen – Hoogstraat 12
Data: van 10 mei tot en met 19 mei 2019

TICKETS: www.fakkeltheater.be – T 070/24.60.36

Lees er alle informatie op na op www.sweeneytodd.be

Foto: Wendy de Noier

Later meer over deze voorstelling op de website. Voor enkele voorsmaakjes CHECK onze Instagram stories @musicalvibesnet