Derde bioscoopfilm voor Nachtwacht De dag van de Bloedmaan

Na het enorme succes van de eerste Nachtwacht film “De Poort der Zielen” in 2018 en de tweede film “Het Duistere Hart” in 2019 krijgt de populaire Studio 100 serie Nachtwacht een derde bioscoopfilm: “De dag van de Bloedmaan”. De film zal vanaf december 2021 te zien zijn in de Belgische en Nederlandse bioscopen en is een coproductie van Ketnet en Studio 100 en zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution. De dag van de Bloedmaan” wordt in Nederland gedistribueerd door Splendid Film.

De drie hoofdrolspelers Louis Thyssen (Vladimir), Céline Verbeeck (Keelin) en Giovanni Kemper (Wilko), zijn erg enthousiast: “Lieve Nachtwachters! We hebben heel goed nieuws: er komt een nieuwe film! Na onze eerste film “De Poort der Zielen” en tweede film “Het Duistere Hart”, waar jullie massaal naar gekeken hebben, volgt nu… “De dag van de Bloedmaan!” Ditmaal komen wij terecht in het rijk der weerwolven. Superspannend wordt dat… Jullie zullen nog wel eventjes geduld moeten hebben, want de film komt dit najaar in de bioscoop. Tot die tijd… Ad inferos Nachtwachters!”

De dag van de Bloedmaan

In de derde Nachtwacht-film staat deze keer de weerwolf centraal. Vlad, Keelin en Wilko komen terecht in het rijk der weerwolven. Hier heeft Wilko’s vader, Lupino, de wilde weerwolfclans in vrede verenigd. Samen met Wilko’s zus Rhea wil hij de weerwolven de moderne tijd inleiden. Er wordt echter tegen hem samengespannen door enkelen die juist terug willen naar het recht van de sterkste. Tijdens een duister offerritueel creëren zij de Bloedmaan, een eeuwige zonsverduistering die de weerwolven woest en wild maakt. En er ontstaat een krachtig, onverslaanbaar monster. Onverslaanbaar? Ook voor de Nachtwacht?

Ook met audiodescriptie in de Ketnet-app: De Poort der Zielen

Voor het zover is, is de tweede film van Nachtwacht: “Het duistere hart”, te herbekijken op Ketnet.be en in de Ketnet-app. Vanaf vandaag is de film beschikbaar met audiodescriptie en zo dus ook toegankelijk voor kinderen met een visuele beperking.