De Showmaekers presenteert de musical La Femme Fatale

vzw De Showmaekers presenteert de musical ‘La Femme Fatale’, het waargebeurde verhaal van België’s grootste seriemoordenaar. Idee en teksten komen van de hand van Hubert Schoenmaekers, de muziek en de arrangementen worden verzorgd door Willem Claesen. De regie is in handen van Hubert Schoenmaekers. De hoofdrollen worden vertolkt door Cynthia Knoch en Maarten Cox. De voorstellingen staan gepland in de maanden september, oktober en november 2020.

Wij trekken graag onze stoutste schoenen aan. Vanuit een passionele drive hebben wij de laatste twee jaar intens aan een bijzonder project gewerkt. Het betreft de creatie van een musical met een uitzonderlijk sterk verhaal. Geen ‘bandwerk’, maar een ‘kunstwerk’ dat ontstaan is uit het diepste van ons wezen.

Wij presenteren jullie graag: ‘La Femme Fatale’. Enkele jaren geleden stootten we op het waargebeurde misdaadverhaal van gifmengster weduwe Becker. Het is een verhaal waarvan wij vonden dat het alles in zich had om in een krachtige musicalvorm te gieten. Daarmee gingen we aan de slag.

‘La Femme Fatale’ is het verhaal van Marie-Alexandrine Petitjean. Ze verliest zich in het decadente Luikse uitgaansmilieu van de jaren dertig van de vorige eeuw (maar het verhaal zou zich in eender welke andere grote stad kunnen hebben afgespeeld). Haar verlangen om geliefd te worden is zo sterk dat ze ontspoort en uiteindelijk twaalf moorden pleegt. Zo wordt ze de grootste seriemoordenaar die ons land ooit heeft gekend. Het was wereldnieuws, maar desondanks raakte het verhaal in de vergetelheid.

De feiten en het plot zijn zo ijzersterk dat de musical straffe muziek en een sterk libretto verdiende. We wisten meteen welke richting we uit wilden: een heftig verhaal vertellen, maar met de luchtigheid van een musical. Ondertussen zijn onze dromen een feit. Script, muziek, logo, decorontwerp. Het zit allemaal in ons hoofd. Musicals met én een sterk verhaal én sterke muziek zijn uitzonderlijk. We zijn dan ook niet over één nacht ijs gegaan. Dag en nacht hebben wij eraan gewerkt.

Het resultaat is tegelijk meeslepend, ontroerend, speels, spannend en vooral: ‘anders’. We zijn ervan overtuigd: hiermee krijgen we elke musicalliefhebber op het puntje van zijn stoel. ‘La Femme Fatale’ is klaar om het grote publiek te begeesteren.