Cirque Berserk

In de Engelse pers beschreven als ‘door testosteron gevoede Cirque du Soleil‘ en uitgeroepen tot één van de meest spectaculaire circusvoorstellingen van de laatste decennia. Al hebben we bij Musical Vibes nu niet echt een uitgesproken grote ervaring met circus, een uitnodiging voor een voorstelling met dergelijke persreviews gaan we niet uit de weg. Vrijdag ging in het Kursaal te Oostende Cirque Berserk in première.

Adembenemend 

Een circus in een theaterzaal kan al geen traditioneel circus zijn, en al helemaal niet als een circus jaarlijks voorstellingen brengt op West End in Londen. Want voor het vijfde jaar op rij zijn zij te gast in dit Mekka van de musical en theater, om nadien een jaar lang te toeren in de UK. Deze herfstvakantie houden ze exclusief voor Kursaal een tussenstop in Oostende. We zaten erbij en keken ernaar, met gestaag groeiende bewondering voor wat dit gezelschap brengt.

Jongleren, acrobatie, dans en spektakel met vuur en vlijmscherpe messen wisselen elkaar af in een razendsnel tempo

De internationale cast van Cirque Berserk brengt afwisselend acts die variëren van grappig naar adembenemend, tot ronduit van een heel hoogstaand niveau. Met spannende of opjuttende muziek en een spectaculaire belichting komt elk deel van de show nog eens extra tot zijn recht. Hedendaags circus met ruim dertig acts in één voorstelling houdt de aandacht van het publiek van begin tot einde vast. Jongleren, acrobatie, dans en spektakel met vuur en vlijmscherpe messen wisselen elkaar af in een razendsnel tempo.

Een aanrader om als gezin te beleven tijdens de herfstvakantie

Voor de humoristische interventies zorgen ‘The Moustache Brothers’ die zowel als clown of als acrobaat hun mannetje kunnen staan. Volwassenen gaan net als de kinderen in de zaal op het puntje van hun stoel zitten bij het afsluiten van zowel het eerste als het tweede deel van de show. ‘The motorcycle globe of death’ is dan ook een ongewoon waanzinnige act. De staande ovatie was terecht en dik verdiend. Een aanrader om als gezin te beleven tijdens de herfstvakantie.

Cirque Berserk is nog 31 oktober exclusief te zien in Kursaal Oostende. Meer informatie & tickets via www.kursaaloostende.be.

Door Jean-Paul De Corte

Foto’s: sdinneweth fotografie