Cast webreeks Wh@evR! bekend

Ook de werking van Camerata Productions vzw uit Dendermonde werd getroffen door het Coronavirus, zo werden alle geplande podiumproducties van komend najaar reeds uitgesteld. Om de leemte in de werking en de cultuurarme zomermaanden te overbruggen, heeft de groep beslist om alle theatermedewerkers te activeren binnen hun filmafdeling door het produceren van Wh@evR!, een webreeks voor en door jongeren.

Wh@evR! wordt een 13-delige webreeks (fictie van +-5min/aflevering) rond het reilen en zeilen van 6 jongeren die lid zijn van een lokale theater- en musicalvereniging. Een rollercoaster aan emoties in de coulissen van het theater. De opnames starten op 17 augustus 2020 en de eerste aflevering zal reeds op vrijdag 4 september online komen. Voor de online exposure en streaming van deze webreeks werd reeds een partner gevonden in Musical Vibes, de site voor musicalliefhebbers in Vlaanderen en Nederland.

De regie is handen van Stijn De Wolf en Reinhilde Dewit (producer gekend van Aspe, Wittekerke, Familie, Het Huis Anubis…) zal als creatief directeur de realisatie van de reeks begeleiden. Stad Dendermonde zal optreden als onscreen partner.

De opnames starten op 17 augustus en lopen tot 5 september 2020 en de eerste aflevering van Wh@evR! komt online op vrijdag 4 september 2020 met daarna twee vervolgafleveringen per week. Laatste aflevering op 16 oktober 2020.

CAST

De hoofdrollen werden gecast uit meer dan 100 aanmeldingen. Een eerste selectie werd gemaakt op basis van een videocasting, nadien vond er een intensieve livecasting plaats. Met enige trots stellen we onze jonge, enthousiaste spelers graag aan u voor:

Dorien Matthijs
Michiel Donies
Phebe Staelens
Stijn Van Koetsemin
Luis De Vuyst
Flavio Rizzuto

Voor de bijrollen werd er gezocht binnen acteurs uit de Vlaamse liefhebbers musicalgezelschappen. Zo zijn er acteurs actief afkomstig uit Event-Team, Bohemian Productions, BSO producties & Musicalgroep Mithe. Daarnaast zijn er ook enkele rollen weggelegd voor professionele spelers: Lennart Lemmens, Ingrid Coppieters en Mark Tijsmans. Maar de verrassing in deze reeks is afkomstig van Dendermondse bodem: Schepen en huidig voorzitter van de Dendermondse gemeenteraad Dirk Abbeloos

OVER CAMERATA PRODUCTIONS VZW

Camerata Productions vzw is al meer dan 10 jaar een succesvolle Belgische non-profit producent van theaterstukken, musicals, concerten, (kort-)films, webreeksen en live events. Een creatieve poel waar gedroomd en gecreëerd kan worden, waar jonge mensen kansen krijgen en waar nooit wordt achteruitgedeinsd voor een nieuw artistiek idee. Het is al jaren de slogan van de groep maar Making Entertainment is écht wel Making Magic! De productie van Wh@evR!, ligt in handen van Telephant Productions, de audiovisuele dochteronderneming van Camerata Productions, die reeds veel furore maakt met hun kortfilms en digitale content.

Meer info over Camerata Productions kan u vinden op onze website www.camerata-productions.be of op onze talrijke social-media kanalen.

Foto: Patrick Defort