Camerata Productions creëert 13-delige webreeks

Ook de werking van Camerata Productions uit Dendermonde/Buggenhout werd getroffen door het Coronavirus, zo werden de geplande podiumproducties van komend najaar reeds uitgesteld. Om de leemte in de werking en de cultuurarme zomermaanden te overbruggen heeft de groep beslist om alle theatermedewerkers te activeren binnen hun filmafdeling door het produceren van Wh@evR!, een 13-delige webreeks voor en door jongeren.

ONLINE VANAF VRIJDAG 4 SEPTEMBER 2020

‘Wh@evR! zal draaien rond het reilen en zeilen van 6 jongeren die lid zijn van een musicalvereniging: een rollercoaster aan emoties in de coulissen van het theater’, zegt een enthousiaste Joris Verschueren, gedelegeerd producent van de reeks, ‘de opnames starten in augustus en de eerste aflevering zal reeds op vrijdag 4 september online komen. Hiervoor werken we samen met Musical Vibes, zij zijn uiteindelijk toch dè site voor musicalliefhebbers in Vlaanderen en Nederland! Als er een online platform is waar we ons doelpubliek maximaal kunnen bereiken dat is het dat van hen wel!

Ook Patrick Defort van Musical Vibes is opgezet met deze samenwerking: ‘Wij vinden het bijzonder straf als we zien hoe flexibel sommige creatievellingen uit de cultuursector met de gevolgen van deze pandemie omgaan. Dat Camerata Productions nu inzet op een webreeks gelinkt aan de podiumkunsten is een knappe opsteker voor het zwaar getroffen genre. Daar steken we graag onze schouders onder! Het coronavirus heeft al zwaar genoeg ingehakt op de hele sector en heeft al haar beoefenaars en bezoekers al maanden verdeeld. Laat de creatie en streaming van deze reeks dan maar net het omgekeerde doen: maken dat mensen door cultuur weer verbonden worden!

AUDITIES VOOR HOOFDROLLEN

Voor de verschillende hoofdrollen is Camerata Productions op zoek naar acteurs tussen de 16 en 20 jaar. Heb jij de “goesting” om tijdens de zomervakantie deel uit te maken van dit uniek filmproject? Kijk dan snel op www.camerata-productions.be voor meer info en stuur vòòr maandag 6 juli 2020 jouw online auditie in. Nadien zullen er per rol enkele kandidaten geselecteerd worden voor een live casting op zaterdag 11 juli 2020.

‘De productie draait nu al op volle toeren’, besluit Joris Verschueren, ‘Het wordt kort, krachtig en kwalitatief produceren, maar dat ligt in het DNA van onze groep. Wij hebben alvast heel veel zin om terug cultureel te ondernemen!

Alle info over de audities en deze reeks is te vinden op www.camerata-productions.be. Deze auditieoproep betreft pro Deo engagementen.