BSO-producties is op zoek naar Bad Girls

Vanaf 19 maart tot en met 4 april 2021 brengt BSO-producties in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater (Antwerpen) de komische musical BAD GIRLS. Deze comedy met heerlijke muziek opent de deuren naar een vrouwengevangenis waar het op z’n zachtst gezegd er hard aan toe gaat. Corrupte cipiers, ambitieuze directeurs en enkele vrouwen die je liever niet tegenkomt. Een productie voor durvers!

Het productiehuis zoekt zoals steeds zowel professionele musicalartiesten als liefhebbers en brengt deze graag samen met het live orkest om de pannen van het dak te swingen in het Fakkeltheater. Alle informatie over de (online!) casting, inclusief rolbeschrijvingen en praktische data vindt u op www.bso-producties.be.

HET PRODUCTIEHUIS

BSO-producties startte in 2007 als theatergezelschap en is intussen uitgebouwd tot een gemengd professioneel- en liefhebbersproductiehuis. Vorige producties waren o.a. BONNIE&CLYDE, GREASE, THE LAST FIVE YEARS en DIKKE MERDE. Eigen aan producties van dit huis is de mix van liefhebberstalent met professionelen, en dat in alle lagen van de productie (creatives, cast, muzikanten, crew,…). Ook bij deze BAD GIRLS zal er ingezet worden op een mix van gekende namen met (nieuw) liefhebberstalent en wordt er op die manier gezocht naar een kruisbestuiving tussen twee werelden met dezelfde passie voor het artistieke vak.

BAD GIRLS INHOUDELIJK

BAD GIRLS vertelt het verhaal van een groep vrouwen in de gevangenis (oorspronkelijk in Schotland). Het leven in de gevangenis gaat er hard aan toe en corruptie, bedrog en illegale praktijken gaan onophoudelijk door tussen de tralies van de cellen. Niet alleen tussen de vrouwen zelf, maar (vooral) met de cipiers. Een ongezond en licht ontvlambaar klimaat waar een nieuw -vrouwelijk- afdelingshoofd probeert door te breken. In deze conservatieve wereld die de vrouwengevangenis is, blijkt dat echter moeilijker dan gehoopt.

Deze BAD GIRLS wordt naar Antwerpen gehaald en wordt in z’n ruwe en pure vorm verteld. De cast moet gevormd worden door vrouwen met een flinke dosis lef en acteertalent, om door de donkere tragiek en de soms agressieve scènes ook voldoende humoristisch zonlicht door te laten. De vrouwen moeten daarnaast ook een goed oor voor harmonieën hebben en met de nodige techniek body in hun stem kunnen leggen. Naast hen staan enkele mannen die vooral de gelaagdheid van hun rollen moeten kunnen aanvoelen en invullen. Qua choreografie wordt er vooral gezocht naar bewegers die geen angst hebben van enkele uitdagingen.