Bekend Nederland bij grootste première The Book of Mormon

Op donderdag 3 oktober ging de langverwachte Broadwayhit van Trey Parker, Matt Stone en Robert Lopez in Koninklijk Theater Carré groots in première. Veel enthousiaste BN’ers en andere genodigden betraden de lange rode loper langs de Amstel.

Voor de ingang van Carré verschenen gisteren o.a. Claudia de Breij, Tom Egbers, Birgit Schuurman, Jelka van Houten, Sophie Hilbrand, Victoria Koblenko, Monique van de Ven, Bart en Splinter Chabot en vele anderen. Het is voor het eerst sinds de wereldpremière op Broadway in 2011 dat de The Book of Mormon buiten een Engelstalig land (in originele versie) te zien is. De originele Broadway cast mocht gisteren een bruisend applaus van een uitzinnig publiek in ontvangst nemen na de voorstelling.

The Book of Mormon volgt twee mormoonse jongens die op een zendingsmissie naar Afrika worden gestuurd, ver weg van hun thuis in Salt Lake City.

Wereldwijd succes

Sinds de wereldpremière in maart 2011 in het Eugene O’Neill Theatre in New York, waar het negen Tony® Awards won waaronder die voor beste musical, werd The Book of Mormon in drie continenten opgevoerd en heeft sindsdien al meer dan dertig internationale onderscheidingen op haar naam staan. De musical heeft alle kaartverkooprecords verbroken in New York, Londen, Melbourne en Sydney.

In Londen startte de productie in februari 2013 en won vier Olivier Awards®, waaronder ‘Best New Musical’. Tijdens de eerste dag van verkoop heeft de musical alle kaartverkooprecords verbroken in de geschiedenis van West End. Alle 2583 voorstellingen in het Prince of Wales Theatre waren tot op heden compleet uitverkocht.

De cast

De hoofdrollen van The Book of Mormon in Amsterdam worden vertolkt door Kevin Clay als Elder Price en Conner Peirson als Elder Cunningham. Zij hebben deze rollen eerder gespeeld op Broadway en de Amerikaanse tournee. Clay en Peirson worden vergezeld door Nicole-Lily Baisden als Nabulungi, William Hawksworth als Elder McKinley, Ewen Cummins als Mafala Hatimbi, Johnathan Tweedie als Joseph Smith en Thomas Vernal als de Generaal.

Het gezelschap bestaat verder uit: Sanchia Amber Clarke, Jed Berry, David Brewis, Melissa Brown-Taylor, Chinasa, Tre Copeland-Williams, George Crawford, Jordan Lee Davies, Jemal Felix, Patrick George, Isaac Hesketh, M-Jae Cleopatra Isaac, Evan James, Alex James-Hatton, Nicole Louise, Fergal McGoff, Jesus Reyes Ortiz, Lawrence Rowe, Lukin Simmonds, Chomba S Taulo, Brad Veitch, Tommy Wade-Smith, Sharon Wattis en Jacob Yarlett.

De met een Tony®, Olivier® en Grammy® bekroonde show is vanaf donderdag 26 september 2019 tot en met zondag 27 oktober te zien is in Koninklijk Theater Carré.

#bookofmormoneu