Peter Thyssen

De ploeg van De Scouts Forever werkt deze dagen hard om de voorstelling af te werken tegen de première op 5 juli. Een goed moment om Mon, de scoutsleider uit de show aan het woord te laten over deze nieuwe comedy van de Sven De Ridder Company. Musical Vibes sprak met Peter Thyssen.

Whodunnit? WhoFunnit!

De zomervakantie ga je bij de Scouts doorbrengen? Wat gaat er daar allemaal gebeuren?

Ja! Onder andere bij de scouts. Na zo’n 25 jaar roept Mon, mijn personage, zijn gasten van toen samen omdat er nog iets uitgeklaard moet worden. Dat ligt al heel die tijd zwaar op zijn lever. Zij weten dat echter niet op voorhand en denken dat het om een gewone reünie gaat. Dus ze gaan samen nog eens op kamp en daar gebeurt het dan. Meer ga ik er nog niet over zeggen, want de mensen moeten nog komen kijken hé!

Het is een whodunnit, met publieksparticipatie?

Nee, zeker niet zoals we het kennen uit Assisen of Aspe. Het is wel de bedoeling dat de mensen zich afvragen wie het gedaan heeft, maar het blijft ook een ‘whoFunnit’ want het is natuurlijk een comedy.

Je speelt de groepsleider van een mooi palet aan acteurs, is er iemand waarmee je nog niet hebt samengewerkt?

Met Brik heb ik al wel gewerkt, maar dit zal de eerste keer samen op de planken zijn. Met Leen is het ook de eerste keer op de planken. Met de rest heb ik wel al eens samen gespeeld. Joyce en Sven dat is zeker, Kobe twijfel ik nu even. Maar ik ken uiteraard iedereen vrij goed van andere programma’s, maar echt op de planken zal toch wel de eerste keer zijn met een paar.

Kijk je daar dan naar uit?

Ja natuurlijk, dat is leuk. Hoe meer mensen je leert kennen in je leven, hoe beter. Vanaf de eerste keer dat we samen waren met deze groep, klikte het heel goed. Ik zit weeral in een fantastische ploeg. Ik mag me echt gelukkig prijzen. Ik vind dat ik op dat vlak wel wat chance heb, ik kom altijd wel in goeie groepen terecht.

Het is wel de bedoeling dat de mensen zich afvragen wie het gedaan heeft, maar het blijft ook een ‘whoFunnit

Hoe belangrijk is dat?

Dat is het aller-, allerbelangrijkste! Als je groep niet draait, dan kan je nooit plezier maken of het droevigste drama niet verteld krijgen. Daar moet je echt altijd over waken, dat de mensen die je samen zet, dat moet klikken. Dat is daarbij voor alles zo in het leven, niet alleen in het theater.

Vind je het erg om je zomer in het theater door te brengen?

Nee, zeker niet! Ik vind het helemaal niet erg, want we hebben toch ook opnames van De Zonen Van Van As, reeks 5. Dus het zal overdag opnemen zijn en ’s avonds spelen. Dus het wordt een pittige zomer. Ik heb dat nog gehad, in combinatie met het Witte Paard. Nu is het dus gecombineerd met de Sven De Ridder Company. Ik ben heel zeker dat ik een hele toffe zomer tegemoet ga.

De Scouts Forever speelt vanaf 5 juli tot en met 24 augustus in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Maar informatie & tickets vind je op www.svenderiddercompany.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort