Zo Mooi, Zo Blond


Zo Mooi, Zo Blond
is een musical die je terugbrengt in de jaren ’70. Muzikaal, thematisch en qua locatie. Hoe verder die hete zomer van ’76 wegglijdt in het collectief geheugen, hoe moeilijker het wordt om dit verhaal succesvol te vertellen. Event-Team bewijst dat 1976 eigenlijk nog niet zo ver ligt.

Die mooie zomer

Niemand minder dan Gert – Studio100 – Verhulst en Walter – De Bolle – Van de Velde bedachten Zo mooi, Zo blond in 2003. Het verhaal is opgebouwd rond een aantal Vlaamse hits uit de tijd waar het zich afspeelt. We schrijven 1976, die hete warme zomer en we volgen het wel en wee van twee tienermeisjes en hun familie die elkaar tegen komen op camping Bonanza te Blankenberge.

Het decor, begeleid door het licht, brengt steeds weer de goede atmosfeer

Wie denkt dat Vlaamse liedjes gemakkelijk zingen zijn, vergist zich schromelijk. De meeste nummers uit deze show zijn niet de gemakkelijkste. De cast en het ensemble van Event-Team brengen deze stuk voor stuk tot een goed einde. De ene klinkt misschien wat overtuigender dan de andere, maar foutjes zijn er amper te horen. Ook de achtergrondkoren zijn zeer mooi gebracht en versterken de solisten. De acteerprestaties zijn geloofwaardig en ook de jongsten blijven goed in hun rol. Het decor, begeleid door het licht, brengt steeds weer de goede atmosfeer. Dit versterkt de sfeer op het podium en bij het publiek. Soms komt de muziek net iets te sterk boven de zangers uit, maar voor de rest is het geluid goed in orde. Kostuums en pruiken helpen ook goed mee aan de seventies sfeer. Misschien gaan enkele kapsels er net over, maar het gevoel blijft overeind.

Regisseur Olivier De Meyer toont wederom dat je met een enthousiast team een musical kan opwaarderen

Regisseur Olivier De Meyer toont wederom dat je met een enthousiast team een musical kan opwaarderen. De scènes zijn zo neergezet dat de acteurs zelf al dadelijk in de sfeer van die mooie zomer in Blankenberge gebracht worden. Op hun beurt dragen ze de emoties verder door naar het publiek. Op deze première reageert dat publiek alvast heel enthousiast en begint het spontaan mee te zingen en ambiance te maken. Een avondje plezier voor de hele zaal!

Zo Mooi, Zo blond speelt nog tot en met 15 april in cc Evergem te Sleidinge en van 14 tot en met 16 juli in de Groenzaal te Gent. Meer informatie & tickets vind je op www.event-team.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier