William Boeva

In de herfstvakantie kan je in Theater Elckerlyc gaan kijken naar Pippi zet de boel op stelten. Met Free Souffriau als Pippi Langkous en andere namen als Eline De Munck, Bert Verbeke en Goele De Raedt, heeft Uitgezonderd. een leuke cast bij elkaar gezocht. Meest opvallende naam in het rijtje is toch wel William Boeva, die zijn musicaldebuut maakt.

Ik zag het meteen zitten om mee te doen

Welke rol zal jij spelen in Pippi zet de boel op stelten?

Ik speel Blom, dat is een van de slechteriken van het verhaal. Samen met Bert Verbeke zijn we twee boeven die in de gevangenis zitten en ontsnappen om vervolgens Pippi het leven zuur te maken.

Staat dat kat-en-muisspel centraal in het stuk?

Er is nog veel meer. Het verhaal vertrekt vanuit een zolderkamer, waar een meisje een kist met kleren van Pippi Langkous vindt. Die zolderkamer is ook meteen het decor, dat dan voortdurend verandert. Met de pilaren van de zolderkamer wordt dan plots iets anders gevormd. En zo geraken we mee in het verhaal van Pippi.

Ze hebben mij beloofd dat we elke middag Zweedse balletjes gaan krijgen

Hoe goed ken je de verhalen van Pippi Langkous?

Als kind heb ik daar wel naar gekeken, maar niet super veel moet ik toegeven. Al kent iedereen natuurlijk wel Pippi Langkous. Ik zag het dan ook meteen zitten om mee te doen. Ze hebben mij trouwens beloofd dat we elke middag Zweedse balletjes gaan krijgen en dat lust ik graag (lacht). Dat komt dus in orde!

Wat met Pippi’s trouwe dierenvrienden: het aapje Meneer Nielson en het paard Witje?

Ik denk dat die ook deel gaan uitmaken van de voorstelling, maar hoe dat die vertoond zullen worden, gaan we nog niet verklappen. Eind oktober gaan we in première in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Zeker komen kijken dus!

Voor meer informatie en tickets, kan je terecht op de website www.uitgezonderd.be.

Door Tatiana van den Branden

Foto’s: Patrick Defort