Wendy van Dijk bij eerste les Broadway Talents

Onder luid gegil en applaus trad Wendy van Dijk afgelopen zaterdag één van de studio’s van Broadway Talents in Amsterdam binnen. Barrie Stevens lanceert deze nieuwe musical-opleiding in samenwerking met RTL Talent Academy en dit weekeind ging de opleiding voor jong talent met de eerste lessen van start. De lang gekoesterde wens van de 73-jarige danser, acteur, choreograaf en regisseur van vele televisieshows en musicals werd werkelijkheid en een verrassingsbezoek van presentatrice en actrice Van Dijk maakte het feestje compleet.

Iedereen kent Van Dijk natuurlijk van The Voice of Holland en als Moordvrouw. Dat de actrice en presentatrice haar eerste stappen ooit zette als één van de eerste leerlingen van Barrie Stevens’ dansschool Dance Unlimited is minder bekend.

“Wendy kwam net van de middelbare school,” memoreert Stevens, die destijds direct het talent van de jonge Wendy zag. Haar ouders werkten op de markt en hadden niet het geld om deze opleiding voor hun dochter te betalen. Stevens zorgt voor een scholarship; Wendy mag op de dansschool komen werken en in ruil alle lessen volgen. Zo ziet zij kans de vierjarige opleiding in één jaar met succes af te ronden.

Stevens leerlingen van nu zaten vol vragen. Of Wendy niet in een musical wilde spelen en of ze niet even wil dansen. Op de eerste vraag gaf Lizzy, de dochter van Wendy antwoord: haar moeder kan eigenlijk niet zo goed zingen. Dat ze nog steeds professioneel kan dansen, liet Van Dijk de leerlingen zaterdag natuurlijk nog wel even zien.

Een eigen academie voor jonge talenten

Na zijn carrière als danser, acteur, choreograaf en regisseur van vele televisieshows en musicals was Barrie Stevens grootste droom een eigen academie om jonge talenten zeer professioneel op te leiden. Met Broadway Talents in Amsterdam beschikt hij over twee studio’s in het pand van MBO College Zuid aan de Europaboulevard 13 in Amsterdam. Stevens was tien jaar lang artistiek directeur van de musicalopleiding van Fontys Hogescholen in Tilburg en verzorgt bij Broadway Talents de acteertrainingen. De leerlingen – er zijn twee klassen voor talenten van 10 tot 18 jaar – krijgen verder verschillende lessen dans en zang van gerenommeerde vakdocenten als Reinbert Martijn, Brenda Fransen en Matthijs van der Meer.

Foto: Andy Doornhein