Volle Zaal Producties presenteert WEB!

Volle Zaal Producties, het amateurgezelschap die we kennen van maatschappelijke voorstellingen als Geheugendief en Buiten de grenzen: Categoria, presenteert dit seizoen weer een nieuwe voorstelling met een maatschappelijk onderwerp: WEB!

Fantasie of realiteit

De voorstelling gaat over wat er nu eigenlijk gebeurt in het hoofd van een kind dat blootgesteld wordt aan veel technologie, met name mobiele telefoons. Grote Zus is erg aan het puberen en leeft alleen nog via haar telefoon. Zo vlogt zij alles wat ze doet en praat met haar moeder via berichtjes op de telefoon. Ze is brutaal en onhandelbaar. Haar broertje/zusje Ikke (gespeeld door 2 kinderen die wisselen per voorstelling) snapt niet wat er met zijn zus gebeurt en fantaseert daarbij wat er zich in het hoofd van Grote Zus afspeelt. Daar komen prachtige kostuums, geweldig bedachte rollen en absurde situaties in voorbij.

Jean-Paul Duijst – Bergervoet, schrijver en regisseur van Volle Zaal Producties, heeft het onderwerp gekozen om wat hij om zich heen ziet gebeuren met (jonge) kinderen tegenwoordig. Het gebruik van mobieltjes en andere beeldschermen beïnvloedt hen in het dagelijks leven soms zo dat zij zich zonder scherm niet meer kunnen vermaken. Hij vroeg zich af wat er in die hoofden gebeurt en wilde dat onderwerp in beeld brengen. Met een jonge, veelbelovende cast, een spannend decor ontwerp, live opgenomen muziek en zelfgeschreven nummers en script ligt de verwachting hoog voor de uiteindelijke voorstelling. Als we kijken naar de vorige voorstellingen van Volle Zaal Producties kan deze verwachting helemaal waargemaakt worden.

WEB!  Wordt op 11 en 12 mei 2019 gespeeld in Theater ZIMIHC te Utrecht. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.vollezaalproducties.nl/web.

Door Annemarijn Clement

Groepsfoto: Annemarijn clement
Foto’s: Stephan Markus