Vive la France 2


Na het succes van Vive la France brengt DommelGraaf & Cornelissen Entertainment de opvolger met de toepasselijke titel – jawel – Vive la France 2 naar het theater. Was het repertoire van bekende Franse chansons na één seizoen dan nog niet uitgeput? Absoluut niet, want de cast brengt opnieuw een mooie verfrissende mix van meezingers, intieme en humoristische songs.  

La Douce France

Twee muzikanten, enkele witte gordijnen en een silhouet van de Eifeltoren op de achtergrond. Dat is de setting van Vive la France 2. Mooi in zijn eenvoud, want meer heeft deze show niet nodig. Philippe Elan, Renée van Wegberg en Rolf Koster nemen ons op deze zonnige lentemiddag mee naar la ‘Douce France’, de toon is meteen gezet.

De grootste blikvanger is toch wel Renée van Wegberg. Wat kan deze vrouw eigenlijk niet?

Nieuwkomer (la jeune) Rolf zet tijdens de opening meteen zijn handtekening, die van de humor. Maar weet ook de zaal muisstil te krijgen met zijn versie van het reeds veel gecoverde ‘Comme d’Habitude’. Philippe is een ancien in het genre en laat dat ook in deze versie weer zien én horen, met onder andere een beklijvende interpretatie van Piafs ‘Non, je ne Regrette Rien’. De grootste blikvanger is toch wel van Wegberg. Wat kan deze vrouw eigenlijk niet? Zo zingt ze een duet met zichzelf (Papaoutai), bezorgt ze iedereen kippenvel met een ode aan haar zoontje (Un Jour, Un Enfent) en knalt ze zonder enige moeite enkele hoge Celine Dion noten de zaal in (Ne Partez Pas Sans Moi).

De cast en twee muzikanten weten de bekende Franse chansons op hun eigen manier nieuw leven in te blazen, verfrissend en met een kwinkslag

Vive la France 2 is een waardige opvolger van de eerste versie. De cast en twee muzikanten weten de bekende Franse chansons op hun eigen manier nieuw leven in te blazen, verfrissend en met een kwinkslag. Maar toch blijft deze bloemlezing vooral een feest van herkenning.

Vive la France 2 is nog tot en met 8 juni te zien in de Nederlandse theaters. Voor meer informatie & tickets surf je naar www.dommelgraafencornelissen.nl.

Door Wendy de Noier

Foto’s: Wendy de Noier