Vera Mann geeft cast Blood Brothers Workshop

Musicalactrice Vera Mann geeft op zaterdag 10 maart een spel- en zangworkshop aan de cast van de musical ‘Blood Brothers’.  InTeam Producties vond Vera Mann bereid om een workshop te leiden met de cast van ‘Blood Brothers’.  Vera heeft zelf een nauwe band met de musical ‘Blood Brothers’: ze speelde in 2015 de rol van Mrs. Johnston in de Nederlandse versie ‘Hartsvrienden’. Muzikaal wordt de workshop door Pietro Ramman aan de piano begeleidt.

Vanuit haar expertise zal ze voornamelijk focussen op de geloofwaardigheid van de spelscènes en de manier waarop de acteurs ook tijdens het zingen hun verhaal vertellen. Zelf zegt ze daarover: ‘Alles staat of valt met geloofwaardigheid. Ik wil de acteurs gereedschap meegeven zodat ze niet teveel in hun comfort zone blijven zitten en toch lekker naturel kunnen spelen en zingen.’ Ook de verbinding met emoties en die durven te laten zien op het toneel zijn aandachtspunten in de workshop.

Vera Mann

Vera Mann studeerde in ’86 af aan de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen en volgde met het winnen van de Pall Mall export Prijs intensief lessen aan de Actors studio in Los Angeles en New York. Ze debuteerde bij het Koninklijk Ballet Van Vlaanderen in de Musical My Fair Lady als lid van het ensemble en mocht een paar maanden later de hoofdrol in de musical Evita vertolken. Dat was het startschot van een uitgebreide carrière in diverse musicals en toneelstukken. Ze won diverse prijzen waaronder de Johny Kraaykamp Musical Award voor Diana, In de Schaduw van Brel, Passion , de Conny Stuart prijs voor Sweeney Todd en de Vlaamse Musical Award voor Passion en Mamma Mia.

InTeam

InTeam debuteerde in 2015 met de rockmusical RENT. Deze productie bleek een schot in de roos en werd tien keer gespeeld in een uitverkocht Fakkeltheater in Antwerpen. Na een flinke adempauze om een goede structuur op te zetten, brengt InTeam in april 2018 de hitmusical BLOOD BROTHERS van Willy Russell in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. De doelstelling van InTeam producties: het samenbrengen van bijzonder getalenteerde amateurs en pas afgestudeerde professionals in een kwalitatieve symbiose. Daarbij leggen wij de nadruk op talentontwikkeling en werkervaring en doen daarvoor beroep op professionele ondersteuning. InTeam kiest voor het type musical dat gekenmerkt wordt door kleinschaligheid, relevantie en vernieuwing en brengt dit in een origineel en doorgedreven concept naar de scène.

Blood Brothers

Blood Brothers vertelt het verhaal van een tweeling die kort na de geboorte gescheiden wordt. Mevrouw Janssens, een alleenstaande moeder die maar net het hoofd boven water kan houden, besluit één van haar zonen af te staan aan de kinderloze mevrouw De Leeuw. De afspraak wordt gemaakt dat de tweelingbroers nooit van elkaars bestaan zullen afweten: Mickey groeit op in het arbeidersgezin Janssens en zijn tweelingbroer Edward in het bevoorrechte gezin De Leeuw. Het is een speling van het lot dat bepaalde welke rol elk van de broers gingen spelen. Dat onafwendbare lot leidt het verhaal naar een dramatische afloop.

Informatie

Blood Brothers wordt gepresenteerd in een vernieuwend concept met een cast van afgestudeerde musicalacteurs en getalenteerde amateurs, in de voorstellingen begeleid door een live orkest.

Cast: Elias Bosmans, Eline Goetgeluk, Sarah Kefi, Jeroen Logghe, Emelien Raats, Liesbeth Roose, Phaedra Segers, Pieter Van Bavel, Berten Vanderbruggen, Filip Vanderhoeven, Annelies Van Dorsselaer, Pieter van Keymeulen en Jervin Weckx

Creative team: Niels de Valk (regisseur), Hans Focking (producent), Pietro Ramman (muzikaal leider), Yannic Duchateau (decor- en kostuumontwerper), Pascale De Turck (zangcoach) en Frank De Peuter (choreografie)

VOORSTELLINGEN op 5, 6, 7, 8, 11, 12, 13, 14 en 15 april in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

www.inteam-producties.be
Tickets via www.fakkeltheater.be

Foto: Hans Gerritsen