Vapeurs 2

Vapeurs 2 borduurt verder op het concept uit de eerste Vapeurs show. Deze keer gaan de ‘Flying Vapeurs’ naar de sneeuw. Ann Tuts kan er door andere verplichtingen niet bij zijn en wordt vervangen door Myriam Bronzwaar. Dit blijkt allerminst een verzwakking te zijn!

Humor en muziek

Vapeurs 2 brengt de avonturen van vier vriendinnen; Lydia, Katrien, Saskia en Ellen. Vier volledig andere karakters, vier volledig andere achtergronden en vier volledig andere manieren om met het ouder worden om te gaan. Wanneer Lydia opnames heeft in Tirol, neemt ze haar vriendinnen mee op een trip naar de sneeuw. Ieder heeft zijn eigen twijfels mee op reis en wanneer Rudi, de knappe skileraar de hormonen nog zotter doet draaien, blijven de klinkende ruzies niet uit.

Een aaneenrijging van hilarische en emotionele sketches, afgewisseld met mooi aansluitende muzikale intermezzo’s

Een groot epos moet je niet verwachten bij deze Vapeurs shows. Wat je wel krijgt, is een aaneenrijging van hilarische en emotionele sketches, afgewisseld met mooi aansluitende muzikale intermezzo’s. De ‘Flying Vapeurs’ en het vrouwen-in-de-overgang gegeven zijn een uitstekende kapstok om de verschillende situaties tot een continu verhaal te breien. Wat je meeneemt op het einde van de avond, is buikpijn van het lachen en enkele bedenkingen over je eigen levenssituatie.

Myriam Bronzwaar is de nieuwkomer in de cast ten opzichte van de eerste Vapeurs. Ze schittert als de alternatieve en naïeve Ellen. Perfecte komische timing en heel sterk in de kleinste verschillen in emoties die haar personage doormaakt. De scènes met de andere komisch zeer sterke actrice, Nele Goossens zijn om vingers van af te likken. Deze twee dames vinden elkaar blindelings op het podium en maken vuurwerk! Nele zelf zorgt ook voor zeer veel energie op het podium. Anne Mie zet zeer knap een twijfelende Katrien neer. Het nummer ‘Oma’ dat ze zingt raakt menig gevoelige snaren. Lulu Aertgeerts roept als Lydia ongeloof en medelijden op. Ze zet die dame die de waarheid niet wil inzien en resoluut voor de vlucht vooruit kiest geloofwaardig neer en rondt dit af met een sterk gebracht nummer ‘Ik wil wel’ waarmee Lydia zelf alles in perspectief zet.

Een pure voorstelling die gaat over vriendschap, relaties en veranderingen in je leven

Deze Vapeurs 2 is een zeer fijne avond uit. Ook voor de heren die zich er aan durven wagen. Het hele vapeur-verhaal blijft zeer beperkt waardoor dat je echt een pure voorstelling ziet die gaat over vriendschap, relaties en veranderingen in je leven. Dit alles overgoten met veel humor en muziek. Meer moet dit niet zijn.

Vapeurs 2 speelt nog tot en met 3 februari in het Fakkeltheater te Antwerpen. Meer informatie & tickets vind je op www.uitgezonderd.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier