Thoroughly Modern Millie

We wanen ons in New York waar Millie op zoek gaat naar een beter bestáán en met 1 droom… trouwen met haar baas! Maar eerst op zoek naar die baan en de ware liefde. Of is liefde niet nodig in dit geval om gelukkig te zijn?

Wijze levenslessen

Het is 1922 en het dorpsmeisje Millie Dillmount is net aangekomen in New York om haar dromen te laten uitkomen. Het plan is simpel; zoek een baan als typiste voor een geschikte rijke baas en trouw hem. Volgens de Vogue is het moderne huwelijk immers slechts een zakelijke overeenkomst. Al snel begint haar plan te wankelen; haar huisbazin doet aan mensenhandel, haar baas Trevor lijkt ongevoelig voor elke vorm van flirten en ze krijgt gevoelens voor Jimmy, die volledig platzak is. Gelukkig maak Millie snel vriendinnen en vindt ze steun bij zangeres Muzzy, die haar wijze levenslessen leert, maar er ook een eigen plan op nahoudt.

 Een aaneenschakeling van mooie zang, dans, emotie en humor

Merit die deze avond de rol van Millie speelt overdondert vanaf het eerste moment dat ze on stage komt en blaast iedereen omver. De show is een vrolijk geheel. Met minimale middelen zie je toch in je verbeelding de zaal met typistes en is het hotel in al haar simpelheid aanwezig. Maar is het wel een hotel… of eigenlijk gewoon een opstap naar een baan in het oudste beroep van de wereld. De cast staat als een huis en is geloofwaardig in elk personage wat ze spelen. Iedereen heeft zijn of haar minute of fame. De twee Russen zijn de komieken van de voorstelling en laten zien dat ze ook menselijk zijn. De man die Muzzy speelt krijgt alle lof op zijn pumps!

De show is een aaneenschakeling van mooie zang, dans, emotie en humor en laat je beseffen dat het soms beter is om niet weten wie een persoon echt is, om er toch achter te komen dat ware liefde echt kan bestaan. Thoroughly Modern Millie is nog op 10 juni te zien in Theater Kikker in Utrecht. Meer informatie & tickets via musicalgroeputrecht.nl.

Door Stephan Markus

Foto’s: Stephan Markus