Theater Bellevue gaat verbouwen

In de zomer van 2018 staat een grondige verbouwing gepland. Dat werd tijd! De intimiteit van Theater Bellevue aan de Leidse kade in Amsterdam is bijzonder, maar heeft op sommige gebieden zijn grenzen bereikt. Wie ons theater bezoekt, weet dat het dringen is geblazen om via de kassa en overvolle hal, de theaterzalen en Theatercafé De Smoeshaan te bereiken.

De wens is om de entree, de hal en de publieksruimtes opnieuw in te delen en te vernieuwen. Ook het buitenaanzicht van Theater Bellevue willen we een nieuwe look geven. De gevel wordt opnieuw betegeld en de entree-portalen worden vernieuwd, uiteraard in de geest van het uit 1840 daterende gebouw. Om dit mogelijk te maken gaan wij een beroep doen op allen die ons een warm hart toe dragen!

Wat gaat de verbouwing op ons opleveren?

De plattegrond van Theater Bellevue is groter dan je denkt, dat heeft onze architect goed gezien. We willen aanzienlijk meer ruimte scheppen en daarmee comfort voor ons publiek. De hal wordt anders ingedeeld en de doorgang naar De Smoeshaan wordt verbreed. Er komt zelfs een tweede doorgang die café en foyer verbindt. Publiek kan dan ook vóór de voorstelling rustig én zittend koffie drinken. De parterre wordt op deze manier eindelijk een volwaardige theaterfoyer waar publiek en acteurs kunnen napraten en waar ruimte is voor ontmoeting en speciale programma’s. Tot slot wordt de luifel breder, langer en mooier en krijgt als kers op de taart vijftien letters van allure: T H E A T E R B E L L E V U E.

30 jaar Theater Bellevue

Ons theater kent een lange geschiedenis, maar bestaat als huidige organisatie dit theaterseizoen 30 jaar. Vier dat met ons mee. In een pand dat is toegerust op een toekomst vol bijzondere theaterproducties, lunchvoorstellingen en cabaret, en waarin we ons publiek en onze makers alle ruimte geven. Op naar de volgende 30 jaar! 

DOE MEE en Geef Bellevue de Ruimte!

Gemeente Amsterdam financiert het grootste deel van deze intensieve verbouwing en uiteraard betaalt Bellevue ook zelf mee. Maar we komen nog € 30.000 tekort. Voor dat ontbrekende bedrag doen we een beroep op iedereen die Theater Bellevue en De Smoeshaan een warm hart toedraagt. Bijdragen kan vanaf €10,00. Vanaf €30,00 maak je kans op een Wild Card te voor een voorstelling je naar keuze, ook al is deze uitverkocht. Vanaf €60,00 loot je mee voor het Golden Ticket, een passe-partout voor twee personen voor alle voorstellingen van het seizoen 18/19. Vanaf €100,- wordt het nóg interessanter en hebben we exclusieve belevenissen op het menu, zo kun je o.a doneren voor een persoonlijk lied van bekende artiesten uit Klein Bellevue, waaronder Theo Nijland, of een cabaretworkshop van Nina de la Croix!

Doneren kan vanaf 25/04 op WWW.VOORDEKUNST.NL/BELLEVUE