Sunset Boulevard

Het is een mooie traditie aan het worden: Broadway aan de Amstel. Dit seizoen brengt Theater Carré de show Sunset Boulevard met de originele Engelstalige uitvoering naar Amsterdam. Dit Tony Award winnende meesterwerk van Andrew Lloyd Webber is slechts voor twee weken te zien in onze hoofdstad.

IJzersterke Sunset Boulevard aan de Amstel

Sunset Boulevard speelt zich af in het Hollywood van de jaren 50, waarin Norma Desmond, ooit één van de grootste sterren in de stomme film, droomt van haar rentree in de spotlights. Per toeval ontmoet zij de jonge, berooide scriptschrijver Joe Gillis. Hij laat zich verleiden om Norma te helpen met haar ‘meesterwerk’, een filmscript waarvan zij gelooft dat het haar Hollywooddromen laat uitkomen. Maar helaas wordt al snel duidelijk dat roem vergankelijk is.

Jones gooit zich totaal in haar rol door met grote bewegingen haar plek op het podium te pakken

We zien Ria Jones in de hoofdrol als Norma Desmond. Jones gooit zich totaal in haar rol door met grote bewegingen haar plek op het podium te pakken. Desalniettemin laat ze een mooie karakterontwikkeling zien en zorgt dat ervoor dat je bij de finale gegrepen achterblijft in je stoel. Molly Lynch acteert ook wat grotesk, maar in haar rol van Betty Schaefer is dat af en toe iets teveel van het goede. Danny Mac speelt de schrijver Joe Gillis, een echte Amerikaanse charmante man die naar de buitenwereld uitstraalt dat hij het helemaal gemaakt heeft, maar ondertussen een gevoelig hart heeft. Mac laat deze twee kanten van Gillis, zowel spel- als zangmatig, geloofwaardig naar voren komen.

Verrassing van de avond is Adam Pearce in de rol van butler Max von Mayerling. Max is mysterieus en goedaardig tegelijkertijd. Pearce heeft een perfecte karakteristieke kop voor deze rol en een goede bijpassende stem met een groot bereik. Deze hoofdfiguren worden bijgestaan door werkelijk een uitstekend ensemble, het zangniveau is hoog, en een groot live orkest, wat bepalend is voor de sfeer van de voorstelling: het trekt je door de meeslepende muziek compleet in het verhaal.

Deze Engelse versie van Sunset Boulevard is in alle opzichten ijzersterk

Het decor is creatief eenvoudig (een deur, stoel en een pook op een pallet stelt bijvoorbeeld een auto voor) maar straalt ook een chique gevoel uit waar het nodig is. Deze Engelse versie van Sunset Boulevard is in alle opzichten ijzersterk en een mooie kans om (relatief om de hoek) te gaan aanschouwen.

Sunset Boulevard is nog t/m 8 april exclusief te zien in Theater Carré. Kijk voor meer informatie op www.theatercarre.nl.

Door Anna Stam

Foto’s: Manuel Harlan