Succesvoorstelling RISHI terug in de theaters

Theatergroep Firma MES presenteerde in 2017 de voorstelling RISHI, een live-reconstructie geïnspireerd op de noodlottige gebeurtenis op station Hollands Spoor. Zowel publiek als pers reageerde lovend. Dit zorgde voor prachtige recensies en Vincent Kouters roemde RISHI in de Volkskrant met een nummer 1 notering in zijn top 10 van het beste theater van het afgelopen seizoen. Dit seizoen is RISHI terug met een uitgebreide tournee door Nederland en België.

Op 24 november 2012 werd de Surinaams-Hindoestaanse Rishi Chandrikasing op perron vier van station Den Haag Hollands Spoor doodgeschoten door een politieagent. Hij was zeventien jaar en bleek ongewapend.

Schrijver Kees Roorda liet zich inspireren door getuigenverslagen en politieverhoren en schreef een tekst waarin zesentwintig betrokkenen terugblikken op deze dramatische gebeurtenis. Theatergroep Firma MES geeft al deze mensen, elk met een eigen waarheid en perspectief, een stem.

Dit seizoen is RISHI terug met een uitgebreide tournee door Nederland en België. De speellijst vind je op www.firmames.nl/projecten/rishi.

Foto: Joris-Jan Bos