Sofie De Schryver

Neverland, The Adventures Of Peter Pan is een musical die reeds verschillende gedaantes had. Ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van Music Hall, komt er nu een volledig herwerkte theaterversie naar de Antwerpse Stadsschouwburg. Met nieuwe decors, nieuwe projecties en een nieuwe cast. Tussen het vele buitenlandse jonge, getalenteerde geweld, lopen er ook vier dames uit eigen land te blinken. Naast danseres Freya Pauwels maken Stephania Casneuf, Isabelle Heremans en Sofie De Schryver deel uit van de hoofdcast. Musical Vibes sprak met Sofie, die door Neverland mag vliegen als Tinkerbel!

Enorm dankbaar

Je speelt Tinkerbel in een aparte musical. Hoe verschilt Neverland met “klassieke” musicals?

Ik vind alvast wel dat het een musical is. We combineren zang, spel en dans op een zeer hoog niveau zelfs, want we hebben ook clowns en bijvoorbeeld breakdancers. Het grote verschil is dat er enkel popnummers worden gebruikt en dat de muziek niet speciaal voor het libretto is geschreven. Je zou het wat dat betreft een jukebox musical kunnen noemen. Maar alles draait rond het tot leven brengen van het verhaal van Peter Pan. Er is ook veel visueel spektakel, zo wordt er onder andere in gevlogen.

Jullie hebben als acteurs hier ook de kans om andere zaken te doen dan normaal?

Ja, dat klopt! Het is heel spannend voor de hoofdcast, want velen onder ons vliegen. Ik heb daar bij Scrooge nu al wel wat ervaring bij opgedaan omdat ik cover van de rol van Emily was, maar deze keer hang ik eigenlijk bijna alleen maar in de lucht. Ik sta letterlijk maar enkele ogenblikken met mijn voeten op de grond! Ik speel een dubbele rol, die van Zeemeermin en die van Tinkerbel. Bij het nummer van de Zeemeermin zwem ik eigenlijk al vliegend door de lagune en Tinkerbel komt aan het einde van het stuk tevoorschijn en dan vliegt ze over de scène. Spannend maar ook echt heel leuk, gewoon kicken!

We moeten enkel met onze lichaamstaal de boodschap zien over te brengen, maar dat vind ik eigenlijk heel leuk

Er zijn geen gesproken dialogen, hoe moeilijk maakt dat jullie rol?

Klopt. Maar de timing maakt het nog moeilijker. Alles moet strak getimed worden op de voice-over, want als het een fractie te vroeg of te laat gespeeld wordt, dan klopt het plaatje niet meer. Daarom moeten we heel goed ingesteld zijn op de vertelstem. Verder moeten we inderdaad ook met onze lichaamstaal de boodschap zien over te brengen, maar dat vind ik eigenlijk heel leuk. Tekst hebben we enkel in de songs, heel mooie nummers om te zingen daarbij. Het is inderdaad iets anders, maar dat is het fijne aan deze job ook, elke keer andere dingen doen.

Jullie zitten met een zeer internationale cast, hoe werkt dat?

Zeer internationaal, dat kan je wel zeggen! We spreken hier ondertussen een mengelmoesje van verschillende talen. Zinnen worden in drie-vier talen gecombineerd uitgesproken (lacht). We hebben een aantal Vlamingen, maar die zijn zeker in de minderheid. We hebben Nederlanders, Fransen, maar de meerderheid zijn Italianen, zo’n 80% schat ik. Music Hall is daar gaan casten en hebben heel veel getalenteerde mensen gevonden en die zijn nu allemaal overgevlogen. Het is superleuk om met hen te mogen werken. Normaal gezien werk je met mensen uit je eigen ruime omgeving, maar dit is heel verrijkend! We wonen misschien niet zo ver van elkaar, maar de cultuur en zeker ook het artiest zijn van iedereen verschilt toch. Daar zijn veel verschillen in te merken. Maar dat is enkel leerrijk. We amuseren ons keigoed en we leren elkaars talen een beetje. Zo krijg ik elke dag een beetje Italiaanse les van mijn collega’s. Dat zijn basis dingen, maar het is enorm plezant!

Ik ben ongelooflijk gelukkig en voel me zeer gezegend dat ik dit mag doen

Komt deze show op een goed moment in je carrière?

Ja, absoluut! Ik denk dat ik heel veel geluk heb. Ik ben nog maar net afgestudeerd, in juni 2018, en ik heb al enkele mooie projecten mogen doen! Ik heb in Scrooge gestaan, voor mijn stage stond in The Rocky Horror Show, daarmee heb ik in de zomer op de Gentse Feesten gestaan en nu mag ik hier een rol vertolken! Ja, ik ben ongelooflijk gelukkig en voel me zeer gezegend dat ik dit mag doen. Ik ben dankbaar voor deze kansen. Ik leer er telkens zeer veel uit, laat ons hopen dat die stijgende lijn blijft doorgaan. Ik denk dat elke kans om op het podium te mogen staan voor artiesten sowieso een zegen is!

Neverland, The Adventures Of Peter Pan speelt van 21 tot en met 24 februari 2019 te Antwerpen. Meer informatie & tickets vind je op www.musichall.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort