Shana Pieters en Leendert De Vis

In het grote familiespektakel rond het leven in en naast de zoo hebben ook Shana Pieters en Leendert De Vis een plekje gekregen. Musical Vibes sprak met hen na hun eerste kennismaking met het script voor deze musical.

Een super groep

Wie gaan jullie spelen in Zoo Of Life?

Leendert: Ik ga Jimmy spelen. Hij is de dierenverzorger van de pinguïns. Hij heeft blijkbaar wel een oogje op de nijlpaardenverzorgster.

Shana: Ik speel Tina, een secretaresse. Daar gebeurt eigenlijk niet zot veel mee, maar ik ga er wel iets van maken! (lacht) Ze is eigenlijk een beetje de figuurlijke boksbal van Guido. Het is een bijrolletje eigenlijk. Normaal gezien ben ik ook een van de verzorgers, maar daar heb ik geen tekst. Dus dat wordt stil spel voor mij. Dat wordt ook leuk! Maar er gaat vooral nog heel veel mee gebeuren, we gaan er echt iets leuks van maken. Zeker met mijn personage.

Leendert: Het is ook nog een beetje een werkproces. We hebben nu een eerste lezing gehad en we hebben daarop feedback kunnen geven op wat er met onze rol gebeurt en hoe het verhaal in elkaar steekt. We hebben nu nog een maand om te bekijken wat er nog kan aangepast worden en om de finishing touch aan te brengen en dan beginnen we echt te repeteren.

Shana: Ja en ik denk dat er tijdens het repetitieproces ook nog wel hier en daar dingen zullen veranderen. Niet altijd zaken die in het script gaan komen te staan, maar gewoon spelgewijs zal er nog heel veel ontstaan. Luc (Stevens, de regisseur) staat ook echt open voor ingevingen vanuit de groep.

Leendert: Dat is het leuke als je iets nieuws kan creëren, dan kan je je rol een beetje eigen maken, zeker als je er dan je eigen ding mee kan doen. Het is inderdaad heel fijn aan Luc dat hij daar wel voor open staat.

Dat is het leuke als je iets nieuws kan creëren, dan kan je je rol een beetje eigen maken. Het is inderdaad heel fijn dat de regisseur daar voor open staat

Wat hebben jullie zelf met de Zoo?

Leendert: Wel, ik had een paar toegangsticketjes gekregen en ik heb die eerlijk gezegd niet kunnen opgebruiken omdat het zo druk was. Ik ben wel ooit al in de Zoo van Antwerpen geweest, maar dat is al lang geleden moet ik toegeven. Eigenlijk ben ik wel blij dat we daar gaan spelen. Ik heb al wel in de Elisabethzaal gespeeld, dat was met Alice in Wonderland, maar toen hebben we ook niet veel tijd gehad om de dieren te gaan bezoeken. Dus ik ga proberen mijn leven te beteren en toch af en toe eens binnen te springen (lacht).

Shana: Ik had die kaartjes ook gekregen en ik ben echt nog op het laatste nippertje kunnen gaan. De meeste dieren zaten binnen, maar ik heb toch mooie dingen gezien. Het is om te beginnen al een heel mooi park. Er is ook een mooi evenwicht tussen de natuur en de dieren. Het is tof om te zien dat al die dieren niet achter tralies zitten, maar toch wel wat ruimte hebben. Er wordt duidelijk goed aan gewerkt dat zij zich ook goed op hun gemak kunnen voelen.

Leendert: Het is ook enorm vernieuwd hé. Voor de promotie moesten we daar eventjes in rondwandelen en ik schrok er toen echt van hoe al die zaken zijn aangepast. Het is veel moderner geworden!

Shana: Ja, het is echt meer een park geworden.

Leendert: Dat is positief voor de bezoekers, je kan de dieren beter zien. Maar in de eerste plaats is het ook een vooruitgang voor de dieren zelf! Je ziet meer en meer dat er met hen ook echt rekening wordt gehouden. Het is wel fijn om te weten dat je niet naar dieren bent aan het kijken die aan het afzien zijn. Daar ga ik dan toch van uit.

Er zijn zoveel verschillende lagen van mensen die meedoen en wanneer we allemaal goed gaan samenwerken, gaat dat echt een supergroep worden

Wat voor een show gaat Zoo Of Life worden?

Shana: Een spektakel! Op alle vlakken, denk ik.

Leendert: Ja, dat denk ik ook wel. We hebben het decor al een beetje mogen ontdekken en ik denk wel echt dat dat heel knap gaat worden. In het begin had ik wat bedenkingen want de Elisabethzaal is dan wel een prachtige zaal, maar je zit met een beperkte podiumruimte. Dan is het niet zo gemakkelijk om veel volk op de scène te krijgen. Maar hoe ze het gaan oplossen met decor is zelfs al bijna geen oplossing meer, dat is echt iets wat je in elke zaal zou willen!

Shana: Ja, de mogelijkheden zijn heel breed gemaakt. Ik denk ook echt dat het een enorme samenwerking gaat zijn. Iedereen gaat goed moeten samenwerken, we zitten ook met figuranten die meedoen, daar is heel weinig verschil in gevoel. Er zijn zoveel verschillende lagen van mensen die meedoen en wanneer we allemaal goed gaan samenwerken, gaat dat echt een supergroep worden. Ik denk dat we met 500 mensen in totaal aan de productie meedoen! Het wordt een grote familie (lacht).

Leendert: Ongelooflijk hé, 500 mensen!

Shana: Ja, dat is echt wel heel veel! Maar er zijn verschillende groepen en op verschillende plekken gaat er van alles te zien zijn.

Leendert: De ticketverkoop loopt blijkbaar al zeer goed ook, dat is ook super gewoon! We hopen natuurlijk dat er ooit een staartje aan gebreid wordt. Wie weet!

Zoo Of Life speelt van 2 tot en met 15 april in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen. Meer informatie & tickets vind je op www.zoooflife.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort