Sarah Janneh en Bart van den Donker

Het verhaal van de Swift Boys 8 werd in 1997 bekend in heel Nederland toen de film All Stars uitkwam. Op 14 oktober ging in het Nieuwe Luxor Theater de musicalversie in première. Wij spraken na afloop kort met Sarah Janneh (Anja) en Bart van den Donker (Peter).

Topgroep!

All Stars de Musical draait natuurlijk om een voetbalteam waarvan de leden elkaar al twintig jaar kennen. Een intense vriendschapsband. Gelukkig zit dat met de acteurs ook wel goed. “Het is echt een vet leuke groep, dus ik heb heel veel zin om ook met iedereen te gaan toeren. Ik denk niet dat we snel genoeg van elkaar gaan krijgen of ons aan elkaar gaan ergeren. Het wordt volgens mij heel leuk,” aldus Bart van den Donker. Hij speelt de rol van Peter, die een jaar later bij het team kwam en daardoor net een beetje erbuiten valt. “In het echt voel ik me wel meer gewaardeerd dan Peter, haha. Maar het is wel leuk om zo’n sukkeltje te spelen en om dat op te zoeken. Hij doet het natuurlijk ook wel een beetje zelf, hij is gewoon een beetje een zeikerd.”

Ook Sarah Janneh, die de rol van Anja speelt, is heel blij met de groep. “De groep is echt top, ik houd nu al zoveel van deze mensen. Er is superveel lol, maar als we geconcentreerd moeten zijn, dan zijn we ook geconcentreerd. De neuzen staan altijd dezelfde kant op, dat is superfijn.” Ze heeft een goed gevoel over de première. “We begonnen met een goede energie en alle koppies bij elkaar, dus volgens mij hebben we een goede première gespeeld. Ik ben zelf in ieder geval erg blij.”

Ook Bart is tevreden over de première. “Ik heb echt een hele leuke voorstelling gehad. Ik vond het een fijne ervaring en ik heb me erg vermaakt. Dat is altijd wel een goede graadmeter, vind ik. Het is natuurlijk nog niet af, maar iedereen luisterde goed naar elkaar, we waren lekker aan het zoeken samen.” Sarah beaamt dit: “Dat het de première was, betekent niet dat het al klaar is. We moeten nu gaan inspelen, absoluut.”

Er is superveel lol, maar als we geconcentreerd moeten zijn, dan zijn we dat ook 

En waarom moeten mensen nou naar All Stars komen kijken? “Mensen moeten komen omdat dit een fantastische groep is, die echt superveel lol en energie heeft, en volgens mij voel je die ook echt in de zaal,” aldus Sarah. “En omdat het gewoon een verhaal is van alle tijden.”

“Omdat het gewoon een heel erg goede voorstelling is!” lacht Bart. “Nee grapje, ik denk dat er voor iedereen wat te halen valt. Het was wel grappig, toen we een try-out speelden, voelde ik op het einde opeens dat dit echt gaat over mensen die het al heel lang met elkaar uithouden. Dat vind ik iets heel bijzonders, dat je elkaar al twintig jaar kent. Ik ben nu 28 en ik heb geen mensen in mijn leven die ik al zolang ken. Hoe vet is het als je mensen twintig jaar kent, dat vind ik onroerend. Ik hoop dat ik dat ook een keer heb in mijn leven.”

All Stars de Musical is nog tot en met 23 maart te zien in verschillende Nederlandse theaters. Meer informatie & tickets vind je op www.allstarsdemusical.nl.

Door Yuki Hochgemuth

Foto’s: Wendy de Noier