Ruth Sahertian

Anderhalf jaar geleden studeerde Ruth Sahertian af aan de Frank Sander Akademie voor Muziektheater. Tijdens haar opleiding liep ze stage in Bint en in De Marathon. Via die laatste, een musical van More Productions, rolde ze door naar All Stars. En daarvoor is ze nu genomineerd in de categorie Aanstormend Talent.

Wat gebeurt hier?!

Op de vraag hoe ze zich voelde toen ze hoorde dat ze genomineerd is, begint ze te lachen. “Nou, eerlijk gezegd lag ik nog te slapen toen ze bij me aan de deur kwamen. In de eerste instantie dacht ik, ‘wat gebeurt hier?’. Het was kwart over negen, in m’n vakantie. Ik liep dus een beetje chagrijnig naar de telefoon om deur open te doen. Toen zag ik daar zo’n envelopje en dacht ik al, ooh, het zal toch niet. Toen heb ik ze binnen gelaten. Ik snel m’n tijgerbadjas aandoen, ik had nog echt zo’n ochtendhoofd, maar ja. Ik vind het gewoon fantastisch! Ik had het totaal niet verwacht, totaal niet aan zien komen. Echt een eer dat ik nu hiervoor genomineerd wordt.”

Tikkie ordinair, lekkere tijgerprintjes, maar wel een lieve meid

Ruth is genomineerd voor de rol van Debby in All Stars de musical. Debby is de vriendin van Johnny, gespeeld door Lucas Hamming. “Ik speel zijn vriendin die een beetje achter z’n broek zit, dat hij werk moet gaan zoeken. Ik ben een flapuit, maar met het hart op de goede plek. Tikkie ordinair, lekkere tijgerprintjes, maar wel een lieve meid.”

En wat gaat ze doen, mocht ze de 23e winnen?
“Heel veel champagne drinken!”

All Stars de Musical is nog tot en met 23 maart te zien in verschillende Nederlandse theaters. Meer informatie & tickets vind je op www.allstarsdemusical.nl.

Door Yuki Hochgemuth

Foto’s: Wendy de Noier/Yuki Hochgemuth