RENT

De bekende rockmusical Rent is terug! Atelier DeLaMar brengt de productie komende maand naar enkele Nederlandse theaters. Een deel van de cast heeft al eerder in deze productie gestaan toen hij, niet al te lang geleden, door het M-Lab werd opgevoerd.

rent1

Rent rockt

Rent vertelt het verhaal van een groep jongeren in New York ten tijde van de aidsepidemie begin jaren ’90. Ze worstelen met relaties, verlies, drugsverslaving en proberen hun plek te vinden in de maatschappij. Keuzes maken blijkt niet altijd even makkelijk, net als het volwassen leven waar ze aan begonnen zijn.

Take me or Leave me, gezongen door Jeske en Renée, maakt echt indruk

Het is voor Rosa da Silva (Mimi) de eerste productie waarin zang een belangrijke rol speelt. Ze lijkt er iets meer moeite voor te moeten doen dan haar collega’s op het toneel, maar stelt absoluut niet teleur. Noemenswaardig zijn ook Jeske van de Staak (Joanne) en Renée de Gruijl (Maureen) die van het stel de sterkste zangstemmen bezitten. Hun versie van ‘Take me or Leave me’ maakt echt indruk.

De muziek is nog altijd van deze tijd en het verhaal zet je aan het denken

Regisseur Daniël Cohen heeft in deze versie twee ensembleleden aan de cast toegevoegd. Zij vervullen verschillende kleine rollen ter aanvulling van het verhaal en dat werkt goed. Maar, voor iemand die het verhaal van Rent helemaal nog niet kent, kan het weleens lastig te volgen zijn. De scènes volgen elkaar snel op en het is soms even schakelen tussen de personages. De afstand tot de spelers is ook wennen; je wordt minder meegezogen in het verhaal dan in het kleinschalige en intieme M-Lab. Ondanks dat, blijft Rent zeker een bezoek waard. De muziek is nog altijd van deze tijd en het verhaal zet je aan het denken.

rent3

Rent tourt tot eind oktober door Nederland. Kaarten zijn te koop via www.delamar.nl/tournee.

Door Josine Barthel

Foto’s: Wendy de Noier