proMITHEus stelt trotse peter Next to Normal voor

Het gezelschap proMITHEus uit Leuven is sinds een week artist-in-residence in kunstenwerkplaats CasCo in Leuven. Momenteel lopen de repetities in een laatste rechte lijn naar de reeds uitverkochte première van hun nieuwe, alternatieve productie: de rockmusical NEXT TO NORMAL.

Ondertussen bracht The Scabs frontman Guy Swinnen cast en crew van Next to Normal een bezoekje tijdens een repetitiedoorloop en heeft het peterschap aanvaard voor deze Next to Normal om zo mee heel de thematiek rond psychische stoornissen verder bespreekbaar te maken. Hij is daar uiteraard de meest geschikte persoon voor aangezien hij ook al meerdere jaren peter is van Te Gek!?

Samen met Te Gek!? en samen met meter Selah Sue wil hij de drempel slopen om over ernstige psychische problemen te praten en een juiste kijk te creëren op mensen met een psychische stoornis. Hij gelooft in de sterkte van de musical Next to Normal en de visie van proMITHEus om hiermee verder de beeldvorming rond geestelijke gezondheid in Vlaanderen juister af te stellen. Graag wil hij bij enkele reeds geplande voorstellingen van Next to Normal aanwezig zijn om via onder meer nagesprekken extra duiding te geven.

Informatie

NEXT TO NORMAL door proMITHEus speelt vanaf 5 december 2018 op verschillende locaties in Vlaanderen. De eerste voorstellingen in Leuven zijn volledig uitverkocht! Tickets en info via www.promitheus.be