proMITHEus brengt musical Thrill Me opnieuw op de planken

Vijf jaar na de eerste voorstellingen van ‘Thrill Me’ vindt muziektheater proMITHEus de tijd rijp het stuk te hernemen. Ook deze keer kruipen Rudi Giron en Dieter Verhaegen in de hoofdrollen Nathan en Richard. Met maar twee acteurs en een pianist op scène slaagt proMITHEus er toch in een beklijvend stuk te brengen; musical zoals men het nog nooit eerder zag.

Thrillergenre in musical

‘Thrill Me’ brengt het waargebeurde verhaal van een van de meest beruchte en weerzinwekkende misdaden uit de 20e eeuw. De leidraad doorheen deze musical is de obsessieve relatie tussen het legendarische duo Nathan Leopold en Richard Loeb. ‘Thrill Me’ toont een aantal gebeurtenissen die ertoe hebben geleid dat dit duo nog steeds gekend staat als ‘The Thrill Killers’. Hun enige bedoeling was dan ook het plegen van de perfecte misdaad. Maar waarom wil je überhaupt de perfecte misdaad plegen? Waar musical vaak (onterecht) wordt geassocieerd met vrolijke, weinig inhoudelijk sterke verhalen toont proMITHEus graag dat het ook anders kan, met dit sterk verhaal geschreven en gecomponeerd door de Amerikaan Stephen Dolginoff.

Cast & crew

Vijf jaar geleden was deze productie reeds een succes. Daarom komen de volledige cast en crew opnieuw bij elkaar om dit meesterwerk terug in Vlaanderen te brengen. En of ze er allemaal zin in hebben! Ook deze keer buigt Kristel Lamerichs zich met volle overgave over zowel de muzikale leiding als de regie van ‘Thrill Me’. Ze daagt de acteurs telkens weer uit om dieper te graven, puurder te gaan en rauwer te spelen. Ze wil dan ook graag het succes van vijf jaar geleden evenaren. “Dit is een musical die iedereen gezien móet hebben”, laat Lamerichs optekenen.

Mini-tournée door Vlaanderen

Met vier voorstellingen doet ‘Thrill Me’ drie steden aan. De aftrap wordt op 19 en 20 februari gegeven in Leuven; de bakermat van proMITHEus en dus een symbolische plaats. Nadien trekt het gezelschap op 20 maart nog naar Puurs en sluit het zes dagen later de reeks af in Diest.

Informatie

De afgelopen jaren bracht proMITHEus de producties Murder Ballad, Songs for the Fallen en afgelopen seizoen Next to Normal met succes naar Vlaanderen. Voor meer info en tickets, raadpleeg www.promitheus.be of bezoek de website van het lokale culturele centrum.

Speeldata:

Woensdag, 19 februari 2020 | 30CC Wagehuys, Leuven | 20u00
Donderdag, 20 februari 2020 | 30CC Wagehuys, Leuven | 20u00
Vrijdag, 20 maart 2020 | CC Binder, Puurs | 20u00
Donderdag, 26 maart 2020 | Uilenspiegeltheater, Diest | 20u00