Prinsessia: De Droomtroon


Voor vele jongens en meisjes is het rond 4-jarige leeftijd een droom om prins, ridder of een prachtige prinses te worden. Studio 100 laat met haar nieuwe theatershow Prinsessia kinderen eventjes wegdromen en neemt hen mee naar de wereld van de vijf prinsessen in opleiding en de gekke, lieve kok Basiel. Of is hij toch niet zo lief als wij denken?…

prinses3

Dromen voor kinderen bij Prinsessia: de Droomtroon

Kok Basiel heeft voor de vijf prinsesvriendinnen een hele mooie verassing: een droomtroon! Wanneer iemand hierop in slaap valt, krijgt hij of zij de allermooiste dromen. Alleen wanneer de prinsesjes erop slapen, krijgen ze nachtmerries! Hoe zal dit aflopen?

Kinderen kunnen tijdens deze interactieve show meedansen, zingen en af en toe lekker hard schreeuwen

De liedjes, geschreven door Gert Verhulst, Miguel Wiels, Alain Vande Putte en Peter Gillis, zijn bekend van televisie en de CD Platina. Kinderen kunnen tijdens deze interactieve show meedansen, zingen en af en toe lekker hard schreeuwen. De liedjes zijn herkenbaar, makkelijk te onthouden en supervrolijk. De acteerprestaties van Fauve Geerling, Helle Vanderheyden, Désirée Viola, Sylvia Boone, Tanja De Raad en James Cooke zijn geweldig toegespitst op deze leeftijd en vinden het merkbaar geweldig om deze show op te voeren. Een keer vergeet en herhaalt kok Basiel (James Cooke) zijn tekst, maar pakt dit kleine, onmerkbare foutje voor kinderen, heel goed op. Ook de live zangprestaties zijn de voor kinderen precies goed, al maken sommige prinsesjes af en toe foutjes met de toonhoogte of is de stem niet heel sterk aanwezig.

prinses4

De show komt pas echt lekker op gang als de droomtroon zijn magie mag laten werken. De technisch en creatief hoge prestaties eromheen laten kinderen geloven dat de prinses die slaapt, ook echt in haar droom ontwaakt. James Cooke weet zijn rol zo te spelen dat de kinderen echt boos op hem worden in de nachtmerrie, maar daarna ook weer medelijden met die arme, onschuldige kok krijgen in het ‘echt’. Een van de leukste aspecten aan de show is dat het heel divers is, door het gebruik van de bekende liedjes tijdens een droom van een prinses. Dit houdt de aandacht vast in een scène  en zorgt voor enthousiaste, vrolijke en actief kijkende kinderen in het publiek.

Prinsessia is een aanrader voor iedereen met een lief prinsesje of een stoere prins

Duizenden kleuren, vrolijke klanken en soms zelfs wat magische trucjes nemen ook volwassenen mee in de wereld van hun kinderen. Prinsessia is een aanrader voor iedereen met een lief prinsesje of een stoere prins tussen de 2 en de 8 jaar oud!

prinses5

De theatershow van Prinsessia is nog tot en met 15 juni te zien in verschillende Nederlandse theaters. Vanaf september zal de show ook in Vlaanderen te zien zijn. Meer info & tickets via www.studio100.com.

Door Annemarijn Clement

Foto’s: Wendy de Noier