Première James Cooke 40-45

Eind augustus, meer dan een maand voor de première van 40-45, kondigde Studio 100 reeds aan dat James Cooke het werk van Jonas Van Geel zou komen verlichten en vanaf januari 2019 de rol van Louis Segers zou komen meespelen. Dat dit zeer welgekomen zal zijn bij Jonas, blijkt uit de veelvoudige verlengingen die er ondertussen al bijgekomen zijn. Op zondag 6 januari speelde James zijn officiële première, na al enkele shows te hebben warmgedraaid. En dat deed hij goed!

Opvolging verzekerd!

De keuze van James voor de rol van Louis is geen evidente. De laatste jaren is James meer gekend als hyperactieve sidekick dan als verliefde, ingetogen man. Ook de zangpartijen van Louis zijn geen cadeau, zeker niet in de hoogte. Een leuke extra aan deze aparte première, was de invalbeurt voor Liesbeth Roose als Sarah en van Maja Van Honsté als Marie.

Geloofwaardig in alle aspecten, zowel de relatie met Sarah, als die met Staf

Laten we beginnen met de dames. Liesbeth heeft eind vorig seizoen en begin dit seizoen al getoond wat ze in haar mars heeft bij Blood Brothers. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ze een prachtige Sarah neerzet. Met haar volle stem schittert ze in de nummers en qua spel moet ze niet onderdoen voor Nathalie Meskens en Clara Cleymans. Integendeel! Deze Sarah mag gezien worden, nee, moét gezien worden! Maja ken je misschien nog als Columbia in de Rocky Horror Show. Ze zet een ander type Marie neer. Maar haar Marie klopt even goed als die van Line, in sommige scènes misschien net iets beter. Vocaal vlekkeloos, in het spel mag er hier en daar nog iets dieper gegaan worden, maar wederom een vervanging die zeer sterk voor de dag komt.

James zelf dan. In het begin schemeren zijn zenuwen een beetje door in de lacherigheid. Maar al snel zit hij in Louis als in een passende handschoen. Hier staat een doodgewone garagist die verliefd wordt op een Joods meisje! Geloofwaardig in alle aspecten, zowel de relatie met Sarah, als die met Staf. Een beetje minder afgelikt dan de versie van Jonas en dat is heel leuk om te zien. Vocaal mist hij in de hoogte de kracht om door te zingen, maar met al de métier die hij heeft, weet hij de moeilijkste klippen prachtig te omzeilen op techniek. Niets verkeerd te horen.

Met Liesbeth, Maja, James en Jelle als centrale viertal werkt het verhaal minstens even goed als met eender welke andere combinatie

Deze voorstelling van 40-45 stond als een huis. Met Liesbeth, Maja, James en Jelle als centrale viertal werkt het verhaal minstens even goed als met eender welke andere combinatie. Kwaliteit en opvolging verzeker, laat die verlengingen maar komen!

40-45 speelt momenteel tot eind november 2019 in het Studio 100 Pop-Up Theater. Meer informatie & tickets vind je op www.40-45.live.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier