Poppentheater Klein maar Moedig start haar tweede speeljaar

Vorig speeljaar werd Poppentheater Klein maar Moedig herboren in het gezelligste keldertheatertje van Antwerpen, De Kleine Fakkel. Take Twee Producties zorgde samen met de twee boegbeelden van Take Twee Producties, Ben en Jerry, en poppenmaker Marcus Bervoets voor een spetterende comeback van het populaire stang-poppentheater. 

Het eerste speeljaar was een geweldig succes. Ben Bervoets is nog steeds hoofdpoppenspeler van dit familiale Poppentheater. Laura De Leeuw werd de nieuwe poppenspeelster en doet dit met passie en hoge kwaliteit. We ontdekten het verborgen talent van Laura De Leeuw, die ook een geweldige actrice is. Het poppentheater duo Ben en Laura werkt fantastisch en de kinderen zijn gek op de sympathieke liedjes die Laura tijdens decorwissels uit haar mouw schudt. Ben en Laura zijn op elkaar in gespeeld, net of ze dit al jaren samen doen. Dus een perfecte aflossing van de wacht, want grootmeester Poppenspeler Marcus Bervoets, die ongeveer 40 jaar geleden dit poppentheater uit de grond stampte, wil zich vooral bezig houden met het maken van poppen en attributen.  De decorstukken worden grotendeels door Ben zelf gemaakt. Maar Marcus kan het niet laten om geregeld toch zelf ook nog een decorstuk bij te maken.

Poppentheater Klein maar Moedig gaat terug van start in de Kleine Fakkel vanaf 29-9-2018 met de herneming van Het Fortuin van Baron Pluim. Deze familievoorstelling was een zeer groot succes vorig seizoen en wordt op algemene vraag hernomen.

Het Fortuin van Baron Pluim

Het Fortuin van Baron Pluim is een spannend maar ook heel plezant avontuur waar de helden Pol Pladijs en Kurk Snurk de barones van het kasteel een handje moeten komen helpen. Er gebeuren rare dingen in het kasteel en de twee sympathieke jongens gaan het probleem proberen op te lossen. ( geschikt vanaf 5 à 6 jaar tot ….) Deze herneming wordt ook gespeeld op 6-10 en 20-10-2018 telkens te 15 uur. De deuren zijn steeds vanaf 14 uur geopend en u kan de gezellige foyer beneden dan al binnen.

Kobe en de Toverbal

Ben Bervoets koos dan ook om als tweede productie van nieuwe speeljaar een fantastische sprookje te programmeren: Kobe en de Toverbal. Een zeer mooi en spannend, maar ook heel leuk sprookje over drie vrienden die uit grote armoede een plan maken om aan geld te geraken. Dat het een spetterend sprookje wordt, daar moet je zeker niet aan twijfelen. De decors en poppen zijn juweeltjes en het verhaal is voor groot en klein. (vanaf 5 jaar à 6 jaar tot ….) Deze productie gaat vanaf 29-10-2018 van start en loopt tot en met 6-1-2019 telkens te 15 uur.

Het Geheim van Snurk

De volgende poppentheater productie zal een zeer spannend avontuur worden waar onze twee helden Pol Pladijs en Kurk Snurk het zwaar te verduren krijgen. De jongens ontdekken een aantal zaken in een oud boek, waarna de zoektocht naar avontuur begint. Lachen en op het puntje van je stoel zitten van de spanning zal ook tijdens deze voorstelling voldoende aanwezig zijn. Ook weer een familievoorstelling voor groot en klein. ( vanaf 5 à 6 jaar tot…) Het Geheim van Snurk gaat vanaf 4-3-2019 van start en loopt tot en met 17-4-2019.

Informatie

Tijdig reserveren is echt wel aan te raden, want de tickets vliegen de deur uit.

Online: www.fakkeltheater.be 
Aan de kassa: van maandag t/m vrijdag tussen 11 en 17 uur
Telefonisch: 070/246 036 alle dagen tussen 11 en 17 uur
De dagen van de voorstellingen aan de kassa vanaf 14 uur.

Wenst u het zaaltje af te huren voor een gezellig familiefeestje of zo, dit kan perfect op afspraak. Info en reserveren van een privévoorstelling kan enkel via bbervoets@gmail.com of 0479/213046

Foto: Patrick Defort