Piek van der Kaaden

Nog tot 7 januari kan je in de Antwerpse Stadsschouwburg gaan kijken naar Mozart! – de Musical, een groteske voorstelling over het turbulente leven van de wereldberoemde componist. Piek van der Kaaden speelt hierin Constanze Weber, de vrouw van Mozart. Musical Vibes sprak haar na afloop van de première.

Een voorstelling over liefde, roem, familie en over het genie en talent van Mozart

Hoe is de première verlopen?

Het ging hartstikke goed. We waren heel rustig met z’n allen, maar hadden wel de juiste energie om een premièrevoorstelling te spelen. We kregen ook heel veel terug uit de zaal, wat heel fijn was.

Jullie hebben er natuurlijk ook al een lange voorbereiding opzitten, waarvan een deel in Oostenrijk plaatsvond. Hoe ging dat?

Ja, we hebben twee weken in Wenen gerepeteerd en dat was heel bijzonder, want we hebben daar echt met de makers van het stuk mogen werken. We zijn ook op plekken geweest die in de show van groot belang zijn.

Mozart is een erg grootse voorstelling. Er gebeurt heel veel op het podium. Hoe is het om daar deel van te mogen uitmaken?

Je moet inderdaad met heel veel rekening houden. Het is een doorgecomponeerde musical, dus je moet er natuurlijk steeds op letten dat je in de muziek blijft. Het zorgt er natuurlijk ook voor dat je de hele tijd de spanning weet vast te houden en dat vind ik zo mooi aan de voorstelling.

Met live orkest…

Ja, super. Een achttienkoppig orkest maakt het allemaal nog extra bijzonder. Ze zijn zo goed, echt te gek!

Het is een doorgecomponeerde musical, dus je moet er natuurlijk steeds op letten dat je in de muziek blijft

Het stuk gaat over veel meer dan Mozarts muziek.

Klopt, het gaat over liefde, roem, familie en over het genie en talent van Mozart en hoe hij daarmee omging. Over alles rond de muziek van Mozart dus.

Voor Ruben Van Keer is het de eerste hoofdrol in ons land.

En hij doet dat echt super goed. Hij is de beste! Ik ben er zeker van dat we in de toekomst nog veel van hem zullen horen.

Mozart! – de Musical is nog de hele kerstvakantie te zien in de Antwerpse Stadsschouwburg. Voor meer info en tickets kan je terecht op www.musichall.be.

Door Tatiana van den Branden

Foto’s: Wendy de Noier