Perspresentatie The Full Monty


Negen jaar geleden was hij ook al te zien in Nederland; The Full Monty. Maar op 11 april 2017 werd de nieuwste cast bekend gemaakt in – toepasselijk – The Athletic Club in Amsterdam. Deze nieuwe versie wordt gebracht door De Graaf & Cornelissen Entertainment. 

The Full Monty is terug

Als eerste kwam Hans Cornelissen praten over verschillende veranderingen die dit nieuwe seizoen en deze voorstelling met zich meebrengt. Ten eerste, heet Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment niet meer ‘Dommelgraaf & Cornelissen’, maar gaat het ‘De Graaf & Cornelissen’ entertainment heten, zoals het vanouds was. Ten tweede is er een switch in de cast geweest. Marjolijn Touw zou onderdeel van de cast uitmaken, maar nu zij een ontzettend mooie rol gaat spelen in de nieuwe Annie M.G. Smith musical, heeft Cornelissen niemand minder dan Brigitte Heitzer bereid gevonden om Marjolijn haar rol over te nemen. De cast bestaat voor de rest uit: Joey Ferre, Ad Knippels, Brigitte Nijman, Kick Spijkerman, Juneoer Mers, Hilke Bierman, Julia Herfts & David van den Tempel. Een mooi rijtje namen.

Paul van Ewijk, regisseur, vertelt: “The Full Monty gaat over Pure Emotie. We willen dichter bij de mensen staan, dichter bij het publiek in een verhaal waarin iedereen zich kan herkennen. We halen de show naar 2018.”

Kick Spijkerman & Joey Ferre

Kick Spijkerman is nog aan het begin van zijn carrière, waarvan hij zelf zegt: “Ik zit in een mooie opbouw. Van ensemble naar een rolletje in A Chorus Line, naar nu een mooie rol in deze voorstelling. Ik word steeds groter, dus dat is heel spannend. Dat hoopte ik ook altijd toen ik begon, zo geleidelijk aan. Ik vind mijn rol ook heel tof, het is een feel good musical, maar mijn rol draagt ook vrij veel lading met zich mee. Maar gelukkig wordt dat met heel veel humor aangepakt.

Joey Ferre gaat na zijn avontuur bij Body Language en straks in Duitsland als de mannelijke hoofdrol in West Side Story ontzettend enthousiast aan de slag met zijn rol in The Full Monty. Hij kon wat Paul zei, na de officiële presentatie, ook beamen: “The Full Monty is een stuk over de stereotype man. Het heeft niets te maken met bijvoorbeeld Magic Mike. Dus ik wil er wel goed uit zien, maar het is een stuk om de normale man en de mens zich te laten herkennen in het verhaal. Het wordt een heel mooi, groots en eigentijds stuk.”

The Full Monty zal vanaf januari 2018 te zien zijn in de Nederlandse Theaters en in het DeLaMar Theater zijn première beleven. Wij zijn in ieder geval benieuwd! Meer informatie vind je op www.dommelgraafencornelissen.nl.

Door: Dianne Roskam

Foto’s: Annemarijn Clement