Perspresentatie Mammoet

Mysterieuze klanken galmen over het Buinerveld. In het schemer bewegen grote olifantachtige figuren sloom over de vlakte. Dat is de visie voor het nieuwe theaterspektakel Mammoet welke, gedurende aankomende zomer, het verhaal van de oermens in Drenthe gaat vertellen.

Je voelt de geschiedenis

Een sektegroep die door middel van het vertellen van verhalen uit de oertijd een link legt met het hedendaagse bestaan en onze maatschappelijke problemen zoals het individualisme. Dat is de rode draad van de nieuwe voorstelling door de makers van het Pauperparadijs in samenwerking met meerdere partijen zoals staats bosbeheer.

“Het podium van de openlucht voorstelling wordt op dit moment druk gebouwd op het Buinerveld, maar als alles loopt zoals verwacht zullen de Mammoeten daar over een paar weken weer voor heel even tot leven komen.” vertelt Wolter Lommerde, de producent van het stuk. “Bijzonder aan deze productie is dat we ons moeten aanpassen aan de natuur. Staats bosbeheer heeft ons goed begeleid met het zoeken naar een juiste locatie, maar dat was niet het enige waar we rekening mee moesten houden. Ook het weer, het wild en het licht zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden. Dat laatste zorgt er bijvoorbeeld voor dat onze tijden van aanvang veranderen gedurende de speelperiode om er voor te zorgen dat we altijd met zonsondergang beginnen.”

Schrijver en regisseur van de voorstelling, Tom de Ket, vertelt dat hij al langer het idee had om een verhaal te brengen over de Drentse oer geschiedenis. “Ik ben opgegroeid nabij de hunebedden. Tijdens het uitlaten van mijn hond liep ik vaak in de bossen daar rondom en het gekke is, vaak kon ik de geschiedenis voelen. Het hangt er echt in de lucht! Daaruit is mijn interesse ontstaan voor de Drentse geschiedenis. Waar is het dan beter om dit verhaal te vertellen op de plek waar ik als kleine jongen altijd heb gelopen, op het Buinerveld.”

Het artistiek team en de cast straalt een hoop energie uit en staat duidelijk te springen om de voorstelling aan het grote publiek te laten zien. Niet alleen is het enthousiasme voor de voorstelling aan de cast en crew af te lezen maar ook aan het publiek. “De kaartverkoop loopt op dit moment beter dan we ooit hadden gedacht. Het enige wat jammer is aan deze voorstelling is dat we slechts tot begin september kunnen spelen.” Aldus Lommerde. Kort daarna verschijnt er een glimlach op zijn gezicht. “Misschien, met het enthousiasme van het publiek en het team, komen we volgend jaar weer terug zodat meer mensen dit bijzondere evenement kunnen bijwonen”.

[KGVID]http://www.musicalvibes.net/wp-content/uploads/2019/06/WhatsApp-Video-2019-06-07-at-18.40.29-1.mp4[/KGVID]

Mammoet speelt van 16 juli tot 1 september met verschillende aanvangstijden gebaseerd op de zonsondergang. Kaarten zijn te boeken via: ntk.nl, maar wees er snel bij want de verkoop gaat snel.

Door Thimo Meuldijk

Foto’s: Thimo Meuldijk