Perspresentatie Karmeliet

Na succesvolle producties als Beauty and the Beast, A Christmas Carol, In de Ban van het Bos en Peter Pan stelde Camerata Productions vandaag zijn nieuwste productie voor aan de pers: Karmeliet.

Camerata Productions brengt openlucht theaterspektakel Karmeliet in augustus 2018

Het openlucht theaterspektakel Karmeliet wordt een volledig nieuwe creatie. Het vertelt een fictief verhaal, maar is wel los gebaseerd op de ontstaansgeschiedenis van het bier Karmeliet in het Karmelietenklooster van Dendermonde. Ook de muziek wordt speciaal voor de voorstelling gecreëerd. Die heeft vooral als functie om datgene wat op de scène gebeurt kracht bij te zetten, al zullen ook de personages enkele nummers zingen. Verder zal er gebruik worden gemaakt van kostumering, decor en special effects om de sfeer van de 17de eeuw te verkrijgen.

Verhaal

In die 17de eeuw speelt het verhaal zich af. Het inquisitiekorps komt terecht in Dendermonde en het duurt niet lang vooraleer er ook inwoners van Buggenhout verdacht worden van ketterij. Wanneer een vrouw veroordeeld wordt tot de brandstapel vanwege hekserij, komt het tot een openlijke confrontatie tussen Bernard Gui, hoofdinquisiteur, en Broeder William van de lokale Buggenhoutse kerkgemeenschap. Die laatste gelooft niet in deze slachtrechtbank van de Kerk. Samen met de Zusters van Liefde zorgt Broeder William voor onderdak voor iedereen die onschuldig van ketterij wordt verdacht. Ze beginnen in het geheim bier te brouwen, dat ze al smokkelend verkopen. Maar de strijd van Bernard Gui is meedogenloos en hij stelt alles in het werk om de schuilplaats van de vluchtelingen te vinden.

Cast & Creatives

De voorstellingen zullen doorgaan in het park van het kasteel van Opdorp, dat momenteel eigendom is van het MFC Capelderij. Camerata Productions kan hierbij rekenen op een creatief team van professionelen, onder wie Stijn De Wolf (regie en scenario), Hakan Quintelier (choreografie en staging), Pieter Van Baeveghem (componist) en Bram Buytaert (decor ontwerp). Ook de hoofdcast is zo goed als compleet. De rol van Broeder William is weggelegd voor Joris De Beul. Beauty and the Beast van Camerata Productions betekende voor hem in 2009 het begin van een resem Vlaamse producties, zoals Dans der Vampieren, Spamalot, Domino, Assepoester – Het tamelijk ware verhaal en 14-18.

Auditie

Enkel voor de personages Lysebet (30-40 jaar, sopraanstem) en Elise (16-20 jaar) is men nog op zoek naar twee actrices. De audities voor Elise gaan door op zaterdag 14 oktober 2017, die voor Lysebet op zondag 15 oktober. Inschrijven kan via tom.malfliet@camerata-productions.be. Hierna krijgen de kandidaten meer info en het studiemateriaal toegestuurd.

Speeldata

Woensdag 22/08/2018 (avant-première)
Donderdag 23/08/2018 (première)
Vrijdag 24/08/2018
Zaterdag 25/08/2018
Zondag 26/08/2018
Maandag 27/08/2018

Meer informatie over deze nieuwe productie is te vinden op www.theaterspektakel-karmeliet.be. Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerden zich via deze website aanmelden om mee te werken, te figureren of te steunen. In de aanloop naar de première worden ook regelmatig making-of filmpjes verspreid via het Youtube-kanaal van Camerata Productions.

Door Tatiana van den Branden

Foto’s: Patrick Defort