Perspresentatie Buiten de Grenzen: Categoria

Woensdag 21 februari presenteerde Volle Zaal Producties o.l.v. Jean-Paul van Duijst de sterke cast met een aantal fragmenten uit de voorstelling Buiten de Grenzen: Categoria.

Zwijnenpan zoekt een nieuwe burgemeester. In de race is Claudon Compartiment, groot liefhebber van de hokjesgeest maatschappij. Claudon zijn droom? Een stad waarin iedereen vreedzaam samenleeft binnen hun eigen hokjes. Claudon heeft een grote achterban, echter in Huize Eendracht, waarin diverse bevolkingsgroepen samenleven, wil men niets van Claudon en zijn ideeën weten. Claudon wil Huize Eendracht overtuigen van zijn gelijk of het huis laten sluiten. In de tussentijd proberen de inwoners van Huize Eendracht, onder leiding van Sam, een bewoner met een intersekse conditie, een revolutie te ontketenen. Wie zal deze strijd winnen en tegen welke prijs?

De voorstelling die in juni 2018 een aantal keer zal worden gespeeld, lijkt een net zo duidelijke en sterke voorstelling te worden als de productie van vorig jaar, Geheugendief. De amateurcast weet vooral meteen te raken met een mooi stemgeluid, het zijn goede zangers en zangeressen. Ook is de chemie tussen de spelers nu al goed, het verhaal en de rollen duidelijk en krijgen we originele kleding- en muziekkeuzes te zien. Prachtig om te zien hoe een producent weer een voorstelling weet te maken waarbij je niet alleen aan het denken wordt gezet, maar ook echt over in gesprek wilt gaan en je eigen hokjesdenken wilt verminderen. Een veelbelovende presentatie, wij kijken uit naar de première!

Zeer binnenkort plaatst Musical Vibes ook een interview met een van de castleden.

vollezaalproducties.nl

Door Annemarijn Clement

Foto: Annemarijn Clement