Perspresentatie All Stars de Musical

All Stars de Musical gaat over een groep vrienden die al jaren met elkaar voetballen. Gebaseerd op de succesvolle film en tv-serie met dezelfde naam vertelt All Stars het verhaal van de Swift Boys 8, een amateurvoetbalteam dat al jaren met elkaar speelt. Hun 500ste wedstrijd komt eraan, waar ze hard voor aan het werk zijn, maar als 25-jarigen staat hun privéleven ook niet stil. Vriendinnetjes, vrouwen, mannen, carrière, het maakt hun levens niet bepaald makkelijk, maar elke zondag zijn ze samen in de kleedkamer te vinden. “Een voorstelling over echt voetbal, namelijk over slecht voetbal,” aldus de makers.

Afspiegeling van vriendschap

Een presentatie over voetbal kan natuurlijk niet zonder dat de Swift Boys 8 even laten zien hoe goed ze voetballen. Tegen drie andere teams spelen ze in Durgerdam, het decor van de film, een toernooi. Heel veel bakken ze er niet van, net zoals hun karakters.

Een musical over voetballen is natuurlijk niet compleet zonder de voetbalvrouwen. Een van hen is Anja, gespeeld door Sarah Janneh. “Ze is de vrouw van Willem. Het liefst wilt ze gewoon dat hij thuis is, bij haar en de kinderen.” Janneh heeft nu vooral heel veel zin om te gaan beginnen met repeteren. “Lekker in het verhaal duiken en dat met deze groep te gaan doen. En om de rol vorm te geven, te gaan kijken wat voor iemand Anja wordt.”  Zelf kan ze niet voetballen. “Zeker niet, ik ben bang voor de bal, Ik ren snel weg, ik vind dat helemaal niks. Gelukkig speel ik een vrouw die gewoon lekker aan de zijlijn staat.”

Hopelijk biedt de voorstelling een beetje troost, of een avondje lachen

Bart van den Donker speelt Peter, het sulletje van de groep. Ook hij is geen voetballer. “Ik kan niet zo heel goed voetballen, nee. Ik heb wel hard mijn best gedaan en heen en weer gerend, maar ik beeld me niet in dat ik een professional ben.”

Ook Jasper Demollin (Paul) is bepaald geen voetballer. “Ik heb net aan het begin al drie keer heen en weer gerend, en toen was ik al bekaf. Gelukkig gaan we niet echt op het podium voetballen, dat zou echt een ramp worden.” Bij het grote publiek is Demollin vooral bekend van het programma Streetlab. “Ik heb drie jaar full time Streetlab gedaan, en dat was fantastisch, maar ik vond het nu wel tijd voor wat nieuws. Ik wil al sinds mijn twaalfde acteur worden en heb mijn hele leven geacteerd. Ik snap dat het voor het grote publiek wat onverwachts komt, maar voor mij komt het niet als iets geks. Dit is wat ik altijd al wilde.”

Het gaat over echte vrienden, over volwassen worden

Zijn karakter, Paul, is een student die heel graag beroemd wil worden. “Eigenlijk een beetje op mijn lijf geschreven. Volgens mij wordt het een hele leuke rol. Ik denk sowieso dat het een hele herkenbare voorstelling is voor veel mensen. Het gaat over echte vrienden, over volwassen worden. Over jongens die gewoon stoute jongensdingen doen.”

Van den Donker is het hier mee eens: “Ik denk dat je in de voorstelling een mooie afspiegeling krijgt van vriendschap over het hele leven gezien. Hopelijk biedt de voorstelling een beetje troost, of een avondje lachen, of ga je eens anders naar je vrienden kijken. Dat mag iedereen zelf weten, maar ik denk dat er voor iedereen wat te halen valt.”

All Stars de Musical is vanaf 20 september te zien in de Nederlandse theaters. Meer informatie & tickets vind je op www.allstarsdemusical.nl.

Door Yuki Hochgemuth

Foto’s: Yuki Hochgemuth