Opvliegers 4: Trossen los!

Opvliegers!; De show waar je naartoe moet als je niet genoeg kan krijgen van de serie Sex in the City, want ook hier staan comedy en hysterie bovenaan. De voorstelling gaat eveneens over vier vriendinnen. Alle vier in een bepaalde periode in het leven namelijk: de overgang. Met alle ongemakken die hierbij komen kijken. In het vierde deel van deze reeks kun je zien met welke onzekerheden de vrouwen deze keer moeten worstelen.

Heerlijk hysterisch

Deze vier vrouwen worden gespeeld door Rian Gerritsen (Loes), Sandra Mattie (Moniek), Anouk van Nes (Joke) en Joanne Telesford (Shirley). Dit viertal is een geweldig georganiseerde chaos bij elkaar (op het toneel dan). De vriendschap is duidelijk niet alleen op de planken te vinden, maar ook backstage door de goede chemie die deze vrouwen hebben met elkaar. Ze hebben ontzettend goede stemmen die mooi met elkaar kleuren tijdens samenzang. Ook tijdens de wat serieuze stukken weten ze elkaar goed aan te vullen.

Dit viertal is een geweldig georganiseerde chaos bij elkaar

Het toneelgeweld gaat gepaard met mooie stukken muziek. Songs die doen denken aan een combinatie van de Nederlandse Kleinkunst en het Franse Chanson. Goed bedacht door Jeroen Sleyfer, want het houdt de voorstelling goed in balans. Dit in combinatie met een zomers decor dat de voorkant van het cruise schip moet voorstellen.

Opvliegers 4 is opnieuw een heerlijke voorstelling. Alles klopt. De uiteenlopende karakters van de vrouwen, de opbeurende en soms emotionele liederen en de gezellige ambiance die de show met zich meebrengt. Een voorstelling die aan te raden is om te komen kijken met vriendinnen, moeders, oma’s of juist jongeren om te weten te komen wat ze later te wachten staat. Koop daarom nu je tickets bij je theater in de buurt: www.rep.nu.

Door Dianne Roskam

Foto’s: Annemarijn Clement