Open Repetitie The Full Monty

The Full Monty. Voor velen bekend. Het is bijna een klassieker. Ook de film was een internationale hit was. In 2009 heeft De Graaf & Cornelissen Entertainment de musical The Full Monty voor het eerst naar Nederland gebracht.

En nu gaan ze wederom de show in Nederland produceren. Maar er is heel duidelijk gezegd door Hans Cornelissen: “Dit is géén reprise”. De show is, zelfs na aanbod van de vorige castleden om wederom de rol op zich te nemen, compleet vernieuwd. De cast is dus nieuw én het verhaal is vernieuwd, mede dankzij de nauwe samenwerking met Terrence McNelly bij de vorige Nederlandse productie. Zo speelt de Nederlandse versie zich niet af in Buffallo. Maar om het verhaal toegankelijk te houden, blijft het dicht bij huis. Waar precies wordt niet besproken tijdens de perspresentatie. Maar gezien het feit dat er luid (en juichend) wordt gezongen over Johan Cruijf, is Amsterdam geen slechte gok.

De voorproefjes zijn een genot om naar te kijken. Een hechte groep die beduidend veel plezier heeft in het creëren van dit stuk en dat laat zien in een ontzettend passievolle presentatie. Nu is alles nog echt in een ‘begin’ stadium. Maar wanneer straks iedereen in kostuum is, waarvan Brigitte Heitzer ‘compleet onherkenbaar’ gaat zijn, aldus Hans Cornelissen, kan je echt al zien dat deze voorstelling een eerste klas feel-good show gaat zijn.

Meer informatie vind je op www.degraafencornelissen.nl

Door Dianne Roskam

Foto’s: Nadine Dijkstra

[nggallery id=222]