Nieuwe Maya film De Honingspelen in première

In Kinepolis Antwerpen ging onder grote persbelangstelling de tweede Maya-film “De Honingspelen” in première. De film zal vanaf 19 december 2018 te zien zijn in de Vlaamse bioscopen. Stemacteurs Free Souffriau, Thomas Van Goethem, Nora Gharib, Gilda De Bal, Jani Kazaltzis, Kürt Rogiers, Anke Helsen en Bob Selderslaghs waren aanwezig voor de traditionele sterlegging.

Naast Free Souffriau als Maya en Thomas van Goethem als Willy, kruipt heel wat bekend volk in de huid van een insectenvriendje! Gert Verhulst & James Cooke zijn de mieren Eddie & Freddie. Ruth Beeckmans is Spinder de spin, Kürt Rogiers speelt de bij Bijzonder, Jani Kazaltzis leeft zich uit als Freek de kakkerlak, Gilda De Bal is Keizerin,Stefaan Degand speelt de bedwants Bertrand, Nora Gharib is Violet de bij, Bob Selderslaghs Flip de sprinkhaan, Mieke Laureys is Tekla de spin, Anke Helsen de Koningin, Tijl Dauwe is Kruipie de bij en Bart Van Leemputten is Mantis, een bidsprinkhaan.

Maya 2 De Honingspelen werd geproduceerd in Sydney door Flying Bark Productions en mocht wereldwijd al meer dan 2 miljoen bezoekers verwelkomen! De film is onder meer te zien in Polen, Duitsland, Frankrijk, Zuid-Korea, Brazilië, Australië en vele andere landen. Binnenkort komen daar dus nog België, Nederland en China bij. De 2 tv-reeksen van Maya de Bij lopen intussen in meer dan 170 landen, waaronder Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Polen, Nederland, Turkije, Italië, Spanje, Rusland, China en Netflix USA.

Het verhaal

Maya, het vrolijke en nieuwsgierige bijtje dat heel erg gesteld is op haar vrijheid, haar vriendje Willy en een hele hoop nieuwe insectenvriendjes zetten alles op alles om de eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen. Zij moeten het in verschillende proeven opnemen tegen het team van Violet, de leider van Team Tropolis. Als ze de spelen verliezen, moet de korf de volledige honingoogst van dat jaar afstaan aan de grote keizerin van Zoemtropolis. Zal team Maya deze spelen kunnen winnen?

Informatie

Maya 2, de Honingspelen, vanaf 19 december 2018 in de Vlaamse bioscopen. De film wordt in Vlaanderen verdeeld door Kinepolis Film Distribution. Alle info via www.mayafilm.be.