Nicoline Hummel

De hele kerstvakantie speelt in de Rode Zaal van het Fakkeltheater Krakers onder de kerstboom van de Sven De Ridder Company. In de hoofdrol zien we De Ridder zelf, maar naast hem staat nog een ander viertal. Nicoline Hummel is één van hen. Musical Vibes sprak met haar vlak na de première.

Verstand op nul, lachen en amuseren

Nicoline, hoe was de première?

Goed, denk ik. Het was vooral heel spannend. Dat was bij mij toch het voornaamste gevoel van de dag.

Is het vlot gegaan?

Ja, ik denk niet dat ik fouten heb gemaakt. Dat was een beetje mijn grote angst. We hebben vandaag pas voor de allereerste keer voor publiek gespeeld, dus dat was heel spannend. Het is lang geleden dat ik theater heb gedaan en ik ben het gewoon dat er dan try-outs en avant-premières gedaan worden. Nu was dat niet. Ik heb nog nooit comedy gedaan op deze manier. De regisseur zegt dan tijdens de repetities: “Daar zou ik even wachten, want ik denk dat de mensen gaan lachen”, ik denk dan: “euh ja…” Ik ben blij dat ik me daar niet door heb laten afleiden.

Wat is er zo leuk aan comedy doen?

Langs de ene kant de technische uitdaging. Je timing moet heel juist zitten. Het publiek neemt deel, vocaal. Daar moet je ook rekening mee houden. Als het publiek aan het lachen is en je zegt dan je zin, dan verstaat niemand u. Ook het tempo en de band met elkaar is heel leuk. Je merkt dan vandaag, als er publiek in de zaal zit, dat er een heleboel dingen veranderen. Dat maakt het leuk, want dat maakt het elke avond anders.

Ik heb me tijdens het repetitieproces afgevraagd of de mensen haar wel leuk zouden vinden, want ze is op geen enkel moment sympathiek te noemen

Wat vind je zelf zo tof aan je rol?

Dat is echt een heel goede vraag (lacht)! Het is een bitch eerste klas. Ik heb me tijdens het repetitieproces afgevraagd of de mensen haar wel leuk zouden vinden, want ze is op geen enkel moment sympathiek te noemen. Het leukste is Sven De Ridder bespringen in de zetel! Hij weet dat nog niet, maar ik heb daarstraks ook bedacht dat ik tijdens die scene allerlei dingen kan doen, want hij ligt daar en mag niet reageren (lacht)! Ik ga daar nog gebruik van maken binnenkort!

Waarom moeten de mensen komen kijken?

Het is een feel-good-show zonder ingewikkeld te zijn of veel te moeten nadenken. Verstand op nul, lachen en amuseren. Ik denk dat er heel veel mensen tijdens de kerstperiode gefrustreerd zijn op familiefeestjes en dit is dan het ideale moment om je gedachten te verzetten en er even helemaal niet mee bezig te zijn.

Krakers onder de kerstboom is nog tot en met 6 januari te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Tickets & meer informatie vind je op fakkeltheater.be

Door Lien van Doorslaer

Foto’s: Wendy de Noier